Sutra potpisujemo rekordan ugovor za nabavku naoružanja za Vojsku Srbije

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 10:53

"Sutra potpisujemo rekordan ugovor za nabavku naoružanja za Vojsku Srbije"

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da sve što se dešava pokazuje i opominje da je neophodno da se radi brže i jače na jačanju Vojske Srbije.

Vučević je najavio da bi sutra trebalo da bude potpisan rekordan ugovor za nabavku naoružanja.

Vučević je to rekao gostujući na RTS na pitanje vezano za Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2023", koji je i najveći ikada organizovan na našim prostorima.

Ministar je naglasio da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je neprijatno da priča o toj velikoj manifestaciji u senci tragedije izgubljenih ljudskih života.

"Spremili smo veliku sajamsku manifestacija, ali kada se gube životi, kada vam strada i kada vam progone narod, kada narod u Banjskoj posle dva dana dobije hleb, neukusno mi je da pričam o svemu što smo priredili na Sajmu naoružanja", rekao je on.

Ministar je dodao da je četvrtak otvoreni dan za posetioce na sajmu i da svi zainteresovani za naoružanje i vojnu opremu mogu da dođu.

"Srpska namenska industrija, odbrambena industrija prikazala je sa Vojnotehničkim institutom 27 novih proizvoda složenih borbenih sistema. Mnogo toga smo uradili, sutra ćemo, ako se ne varam, potpisati rekordan ugovor za nabavku naoružanja za VS, pravimo velike međunarodne ugovore, rekordne ugovore za izvoz naoružnja u druge zemlje. To su ogromni uspesi za celu državu ne samo za Ministarstvo odbrane, odbrambenu industriju ili Vojsku Srbije, to je nešto što utiče na celokupnu ekonomiju, BDP države", rekao je ministar.

Vučević je dodao da je ponosan na podršku predsednika i vlade i svih koji su radili godinama da namenska odbrambena industrija oživi i da ostane na nogama i da danas može da radi.

"Sve ovo nam ukazuje, pokazuje, opominje, da još brže i jače moramo raditi na jačanju Vojske Srbije", rekao je ministar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar odbrane: Potpisujemo sutra rekordan ugovor za nabavku naoružanja za Vojsku Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2023

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da sve što se dešava pokazuje i opominje da je neophodno da se radi brže i jače na jačanju Vojske Srbije i najavio da bi sutra trebalo da bude potpisan rekordan ugovor za nabavku naoružanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.