Šutanovac sa srpskim mirovnjacima

Izvor: RTS, 18.Apr.2012, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac sa srpskim mirovnjacima

Učešće u mirovnim misijama izuzetno je častan posao za pripadnike Vojske Srbije, njihove porodice, ali i državu, rekao Dragan Šutanovac posle obilaska srpskih vojnika u na Kipru. Ministar je ukazao na značaj njihovog angažovanja u tim aktivnostima i za podizanje nivoa diplomatskih kapaciteta Srbije.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac obišao je glavni štab Mirovne misije UN na Kipru i tokom razgovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskim mirovnjacima ukazao na značaj njihovog angažovanja u tim aktivnostima i za podizanje nivoa diplomatskih kapaciteta Srbije.

Šutanovac je posle razgovora sa visokim zvaničnicima te mirovne misije u bazi "Plavi šlemovi", stotinak kilometara udaljenoj od Nikozije, razgovarao i sa dvadesetak pripadnika Vojske Srbije koji su u toj misiji.

"Jedan od važnijih segmenata učešća u mirovnim misijama je podizanja kapaciteta i operativnih sposobnosti Vojske Srbije, ali i podizanje nivoa diplomatskih kapaciteta Srbije", rekao je Šutanovac.

Ministar je najavio i povećanje broja pripadnika srpskog sistema odbrane u mirovnim misijama, precizirajući da se planira proširenje postojeće mirovne misije u Libanu.

Šutanovac je naglasio i da je učešće u mirovnim misijama izuzetno častan posao za pripadnike Vojske Srbije, njihove porodice, ali i državu.

Ministar odbrane je izrazio uverenje da će srpski "plavi šlemovi", kao i do sada pružiti maksimum tokom angažovanja u mirovnim misijama.

Šutanovac je rekoa da je zadovoljan velikim interesovanjem pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za učešće u mirovnim misijama.

On je dodao da se za učešće u mirovnoj misiji UN na Kipru, gde je angažovano ukupno 46 pripadnika Vojske Srbije, prijavilo više od 900 zainteresovanih.

Ministar odbrane će tokom večeri obići i bazu srpskih mirovnjaka koji zadatke obavljaju u okviru slovačko-mađarskog kontigenta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac: Mirovnjaci jačaju diplomatski kapacitet Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2012

NIKOZIJA -..Ministar odbrane Dragan Šutanovac danas je obišao glavni štab Mirovne misije UN na Kipru i tokom razgovora sa srpskim mirovnjacima ukazao na značaj njihovog angažovanja u tim aktivnostima i za podizanje nivoa diplomatskih kapaciteta Srbije...Šutanovac je posle razgovora sa visokim zvaničnicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šutanovac obišao našu bazu na Kipru

Izvor: Mondo, 19.Apr.2012, 09:41

Ministar odbrane Dragan Šutanovac obišao je pripadnike Vojske Srbije angažovane u mirovnoj misiji UN na Kipru koji su smešteni u bazi "Stefan Nemanja".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.