Studenti bi u policajce

Izvor: Blic, 17.Okt.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti bi u policajce

Nijedan od oko sto anketiranih studenata smera nacionalna bezbednost na kragujevačkom Pravnom fakultetu nije se izjasnio da želi da radi u Vojsci Srbije ili nekoj od fabrika odbrambene industrije. Dve trećine anketiranih nadaju se poslu u policiji ili Bezbednosno-informativnoj agenciji.

- Čak 40 odsto anketiranih studenata izjasnilo se da žele zaposlenje u MUP-u po završetku studija, a 28 odsto u Bezbednosno-informativnoj agenciji. Oko 40 odsto anketiranih kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije dovoljno informisano o mogućnostima zaposlenja na kraju studija - kaže Marko Bogićević, predsednik studentske organizacije na smeru nacionalna bezbednost, koja je i sprovodila anketu.

- Niko od ispitanika nije kao mogućnost zaposlenja naveo Vojsku ili vojnu industriju, zbog čega smo doneli odluku da organizujemo posete upravo institucijama Ministarstva odbrane. Već smo dobili saglasnost Vojnobezbednosne agencije za posetu sedištu agencije u Beogradu, a u toku su i dogovori o obilasku fabrike odbrambene industrije „Milan Blagojević" u Lučanima - kaže Bogićević.

U toku prvog semestra organizacija studenata na nacionalnoj bezbednosti u saradnji sa kragujevačkom fabrikom „Zastava oružje" organizovala je obuku rukovanja pištoljem za više stotina svojih članova.

Povezane vesti: Najveće interesovanje za švajcarske stipendije I Valjevci žele fakultet Stipendije mladima sa biračkog spiska Vukašin Drlević najbolji student žurnalistike u Moskvi Mladi Kruševljani odlaze u Milano da studiraju
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.