Štit 03 na Pasuljanskim livadama

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Štit 03" na Pasuljanskim livadama

Beograd -- Vojska Srbije u pripremama za učešće u mirovnim operacijama na poligonu "Pasuljanske livade" kraj Ćuprije počinje vežbu "Štit 03".

Na vežbi, koja će trajati do 6. juna,koristiće se savremeno naoružanje i oprema jedinica Vojske Srbije čiji pripadnici će prikazati i deo operativnih sposobnosti, najavila je Treća brigada Kopnene vojske.

Pripadnici vojske će upotrebljavati automatsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pušku kalibra 5,56 milimetara, vozila "hamer", savremena sredstva veze, a biće prikazani i helikopterski desant, načini obezbeđenja konvoja, napadi na bazu, saradnja sa Crvenim krstom...

Cilj vežbe je da se proveri i oceni dostignuti nivo borbenih sposobnosti deklarisanih jedinica za učešće u multinacionalnim operacijama u skladu sa standardima Koncepta operativnih sposobnosti.

"Na vežbi učestvuje 220 pripadnika Vojske Srbije", rekao je Tanjugu kapetan Predrag Milićević dodavši da se, osim svečanog otvaranja u kasarni u Ćupriji, svi ostali segmenti vežbe izvode na poligonu "Pasuljanske livade".

Najavljeno je i da vežbu izvode jedinice Vojske Srbije deklarisane za učešće u mirovnim operacijama i da se 4. juna očekuje dolazak stranih izaslanika odbrane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vežba na "Pasuljanskim livadama"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2013, 07:07

Pripadnici Vojske Srbije, u sklopu priprema za učešće u mirovnim operacijama danas će na poligonu "Pasuljanske livade" kraj Ćuprije nastaviti sa izvođenjem vežbe a prisustvovaće i vojni izaslanici akreditovani u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.