Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2020, 17:22

Stefanović odbacio optužbe zbog učešća vojske u sahrani patrijarha

Ministar odbrane Nebojša Stefanović odbacio je danas tvrdnje pojedinih organizacija da pripadnici Vojske Srbije nisu smeli da budu angažovani prilikom sahrane patrijarha Irineja i dodao da te tvrdnje pokazuju koliko se malo njihovi autori razumeju u povezanost vojske i naroda.

"Gotovo je suvišno komentarisati današnje napade na pripadnike vojske koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima njegove svetosti. Oni pokazuju koliko malo autori ovog teksta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razumeju povezanost vojske i naroda, baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović je tako reagovao na saopštenje Ateista Srbije koje je tražilo da se izvini građanima zbog, kako smatraju, zloupotrebe vojske prilikom sahrane patrijarha, jer je Vojska Srbije - vojska svih njenih građana, a ne samo pravoslavnih građana ili "lična garda prvosveštenika SPC-a".

Ministar je naveo da je Vojska Srbije uvek sa svojim narodom, u svim teškim trenucima, kao što je bio i momenat u kojem su učestvovali u organizaciji i sprovođenju sahrane patrijarha, ali i u drugim prilikama, zbog čega i predstavlja instituciju sa najvećim poverenjem.

"Ne treba ni da podsećam da vojska u svom sastavu ima i glavnog vojnog sveštenika, glavnog vojnog kapelana i vojnog imama. Da jednaku pažnju, potpuno nepristrasno, poklanja svim veroispovestima i da maksimalno poštuje slobodu veroispovesti. Ministarstvo odbrane i VS biće i ubuduće uz svoje građane", dodao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.