Izvor: RTS, 02.Maj.2021, 16:43

Stefanović na Vaskrs sa pripadnicima 126. brigade VOJIN na Murtenici

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je pripadnike 126. brigade VOJIN na planini Murtenica. O stanju i zadacima 126. brigade VOJIN ministru je referisao komandant pukovnik Aleksandar Dučić.
Čestitajući u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Vaskrs svim pravoslavnim vernicima, ministar Stefanović zahvalio se pripadnicima herojske 126. brigade VOJIN na stručnosti, obučenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i trudu koji ulažu u održavanje visokog nivoa borbene gotovosti svoje jedinice, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

"Danas sam ovde, u poseti 126. herojskoj brigadi za vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, imao prilike da vidim ljude koji nikada ne napuštaju ovaj položaj. Ovo su ljudi koji 24 sata svakoga dana u godini posmatraju naše nebo i pružaju nam podatke uz koje štitimo našu Srbiju", rekao je ministar odbrane.
 
On je podsetio da je 126. brigada VOJIN herojstvo pokazala u najtežim trenucima za našu zemlju i istakao da će se sistem odbrane zahvaliti njenim pripadnicima nabavkama novih radara i zanavljanjem stručnog kadra, kako bi i u narednim godinama pružili svoj maksimum da bi Srbija bila sigurna.
"Hoću da se zahvalim i generalu Žarkoviću, i komandantu brigade i svim ljudima koji rade baš ovde, na tački iznad Zlatibora i, naravno, u svim drugim delovima Srbije, zato što za njih ne postoje ni praznici ni noć, ni dan, ni odmor, već su zaista, u svakom trenutku, posvećeni odbrani naše zemlje, posvećeni zaštiti našeg neba i posvećeni borbi da naša vojska zaista bude jedna od najboljih", istakao je Stefanović.
O stanju i zadacima 126. brigade VOJIN ministru je referisao komandant pukovnik Aleksandar Dučić, dok je, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića obišao i radarske položaje, gde su mu pripadnici 126. brigade VOJIN predstavili segmente svojih svakodnevnih zadataka.
Na kraju posete, komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Dučić, u znak zahvalnosti, uručio je ministru Stefanoviću maketu radara TP-70.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.