Stefanović: Ponosni smo na naše vojne veterane, hvala im

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2021, 20:15

Stefanović: Ponosni smo na naše vojne veterane, hvala im

Povodom Dana vojnih veterana, koji se obeležava sutra, u Domu garde u Topčideru održana je svečana akademija, na kojoj su se obratili potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović i u ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, eneralni sekretar predsednika Srbije Suzana Paunović.

Stefanović je istakao da Srbija ne sme da zaboravi svoje vojnike i heroje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stare ratnike koji su vojevali da bi naša deca znala kakvi su veterani branili, gradili i očuvali našu zemlju.

"Moramo brinuti o veteranima koji su sa nama i srećni smo i ponosni što su među nama i što možemo da im kažemo hvala za sve što su učinili za nas", rekao je Stefanović.

Generalni sekretar predsednika Srbije Suzana Paunović je istakla da je dan vojnih veterana jedan od najvećih vojnih praznika, dan ratnika, ustanika, ljudi koji nikada nisu pristali ni na poraz ni na predaju.

"I danas je pred nama isti zadatak, kao što je bio pre više od jednog veka, da čuvamo zavet predaka i razvijamo prave vrednosti na kojima je naša država nastala i na kojima je opstala", naglasila je ona.

Svečanoj akademiji je, osim drugih visokih zvanica, prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Dan vojnih veterana slavi se u znak sećanja na 4. decembar 1912, godine kada je potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu i kada je 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije dobilo zvanje „stari ratnik“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: "Ne smemo da zaboravimo" FOTO

Izvor: B92, 03.Dec.2021

Povodom Dana vojnih veterana, koji se obeležava sutra, u Domu garde u Topčideru održana je svečana akademija...Na njoj prisutnima su se obratili potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović, i u ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića generalni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.