Stefanović: Policija i vojska spremne da zaštite građane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Policija i vojska spremne da zaštite građane

Vežba Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane "Zajednički udar 2018" u Kraljevu bila je dobra prilika da se pokaže da naša policija i vojska uspešno rade na suzbijanju najtežih oblika kriminala i ugrožavanja bezbednosti Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Videli ste da njihovo dejstvo može da ide efikasno i glatko, da ti momci i devojke zajedno rade kako bi građani Srbije videli da se o njihovoj bezbednosti brine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Stefanović za TV Pink.

On je, takođe, dodao da je to bila i prilika da se pokaže koliko je ulagano u prethodne četiri godine u vojsku i u policiju, koje od jednog, kaže, teškog stanja bez uniforme, opreme, čizama, naoružanja i vozila, danas imaju bolje uslove.

"Nije idealno, postoji prostor da bude bolje, i biće, jer već ove godine i MUP i Ministarstvo odbrane planiraju nove investicije i planiramo da unapredimo položaj policajaca i da unapredimo stanje njihove opreme, oružja...", naveo je Stefanović.

U zajedničkoj akciji policije i vojske, Stefanović ističe da su građani mogli da vide novu opremu i ocenio da danas naša policija i vojska ne zaostaju ni za jednom evropskom zemljom.

"To ne znači da smo završili, imamo još puno posla, jer kada godinama nije ulagano u bezbednost dođete u situaciji da su resursi zastareli, neupotrebljivi i pohabani, onda morate da uložite dosta novca da biste sve to obnovili", ukazao je ministar.

Veća ulaganja u policiju i vojsku, omogućila je, kaže Stefanović, bolja ekonomska situacija u zemlji koja je stvorila dovoljno novca u budžetu i koja je doprinela da naša zemlja već treću godinu ostvaruje budžetski suficit.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na vežbi "Zajednički udar 2018" pokazano da ne zaostajemo za Evropom: Policija i vojska spremne da zaštite građane

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2018

Veća ulaganja u policiju i vojsku, omogućila je bolja ekonomska situacija u zemlji..Vežba Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane "Zajednički udar 2018" u Kraljevu bila je dobra prilika da se pokaže da naša policija i vojska uspešno rade na suzbijanju najtežih oblika kriminala...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.