Stanje bezbednosti stabilno

Izvor: Studio B, 08.Nov.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje bezbednosti stabilno

Direktor Vojno-bezbednosne agencije Svetko Kovač izjavio je u Beogradu da je stanje bezbednosti Vojske Srbije i Ministarstva odbrane stabilno i da nije bilo značajnih bezbednosnih problema.

Kovač je na svečanosti povodom Dana VBA ocenio da organizovani kriminal i korupcija nisu značajna pretnja sistemu odbrane, ali je rekao da je zbog osetljivosti i važnosti tog sistema potrebna značajna primena preventivnih i represivnih mera da bi se suzbila ta vrsta kriminala. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<   

Direktor VBA je podsetio da je taslužba otkrila kriminalnu grupu 10 pripadnika Vojske Srbije i četiri civila koja je iz jednog skladišta odnela 500 tona goriva.   

Svečanom prijemu povodom Dana VBA prisustvovali su: premijer Srbije Ivica Dačić, ministar odbrane Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković, ministri i strane diplomate.   

Dan VBA obeležava se 12. novembra, jer je tog dana 1839. godine Kneživna Srbija donela svoj prvi vojni zakon kojim su sankcionisana dela izdaje i špijunaže i ugrožavanja vojske i države.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.