Srbi veruju svojoj Vojsci

Izvor: Mondo, 22.Apr.2016, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi veruju svojoj Vojsci

Srbija se danas sa sigurnošću može osloniti na svoju vojsku, čiji će pripadnici uvek biti spremni da odgovore i na najsloženije zadatke i da daju maksimum za građane i otadžbinu, kaže ministar Zoran Đorđević.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružaju punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizaciji u regionu i uključenju naše države u evropske integracije", rekao je Đorđević na prijemu koji je organizovan povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Foto: Tanjug/Tanja Valič

U Novom Sadu mini taktička vežba

Vojska je obeležila svoj dan i u kasarnama širom Srbije. Garda je ispalila počasni plotun u Beogradu a u kasarni "Jugovićevo" u Novom Sadu svečanost organizovala komanda 1. brigade Kopnene vojske uz prisustvo gradonačelnika Miloša Vučeviće i komandanta novosadskog garnizona, brigadnog generala Željka Petrovića. Prva brigada Kopnene vojske formirana je 31. jula 2006. godine od jedinica tadašnjeg Novosadskog korpusa i delova drugih jedinica Vojske Srbije. Povodom Dana Vojske istaknutim pripadnicima Prve brigade kopnene vojske dodeljene su nagrade i priznanja u vidu unapređenja, novčanih nagrada, nagradnih odsustva, knjiga i pohvala, a prisutni gosti su mogli da vide i taktičko tehničku vežbu koja je tom prilikom izvedena u kasarni "Jugovićevo".

On je istakao da će Srbija ostati dosledna poziciji vojne neutralnosti.

"To je naše opredeljenje", kazao je Đorđević.

Podsetio je da se 23. aprila obeležava sećanje na dan kada je doneta odluka da se podigne Drugi srpski ustanak, važan događaj iz istorije oslobodilačkih i odbrambenih ratova Srbije, koji je napravio prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Đorđević je rekao da Vojska Srbije nastavlja tradiciju svojih prethodnika, vrednih, čestitih, pravednih i ponosnih junaka, koji su se uvek u teškim vremenima okupljali, udruživali i odlučno kretali u borbu za svoju čast i odbranu otadžbine.

"Iza sebe imamo bogatu istoriju srpske vojske koju nikako ne smemo da zaboravimo. Ispred sebe imamo visoke ciljeve koje treba da ostvarimo. Imamo pametne, poštene, odane i časne ljude koji će nam svojim doprinosom pomoći da ciljevi budu ostvareni", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, vojska danas ima čast da kod građana uživa veliko poverenje i da bude među najpoštovanijim institucijama Srbije, pa se mladi ljudi rado opredeljuju za vojnički poziv, što je garancija uspeha.

Đorđević je zahvalio svim državnim organima i institucijama i svima van Ministarstva odbrane na pružanju podrške vojsci, kao i stranim armijama na izuzetnoj saradnji i pružanju prilike za razmenu iskustava.

Izvor: Tanjug

Prijemu, koji su organizovali Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, prisustvovali su i ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, predstavnici crkava i verskih zajednica i predstavnici diplomatskog kora.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Visoki ciljevi Vojske Srbije će biti ispunjeni

Izvor: Beta, 23.Apr.2016, 00:04

Ministar odbrane Zoran Djordjević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković poručili su u petak uveče povodom Dana Vojske Srbije, na prijemu u Domu Garde na Topčideru, da srpska vojska ispred sebe ima visoke ciljeve koji će se realizovati uz pametne, poštene, odane i časne ljude...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.