Spomenik ubijenim novinarima na KiM

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2012, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik ubijenim novinarima na KiM

Predstavnici Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije postavili su danas, na putu između Velike Hoče i manastira Zočište na Kosovu, spomen ploču nestalim i ubijenim kolegama.

 Nije klasičan spomenik, već opomena i zahtev da se pronađu ubice novinara

 

Spomen ploča, koju su postavili predstavnici udruženja, locirana je na mestu gde su poslednji put viđeni novinari Đuro Slavuj i Ranko Perinić, 21. avgusta 1998. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

 

Srbi navode da su dvojicu novinara presreli i u nepoznatom pravcu odveli pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

 

U postavljanju ploče učestvovali su i predsednica i sekretar UNS Ljiljana Smajlović i Nino Brajović.

 

Ploča predstavlja i obeležje svim ubijenim i nestalim novinarima na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.

 

To su Aleksandar Simović koji je ubijen u Prištini, Ljubomir Knežević, ubijen 1999. godine na planini Ćićevici, Marjan Melonahi, nestao 9. septembra 2000. godine u Prištini i Momir Stokuća koji je ubijen u svojoj kući u centru Prištine 21. septembra 1999. godine.

 

Kako su naveli predstavnici udruženja, to je i spomen ploča za sve koji su stradali posle 1999. godine.

 

Brajović je kazao da to nije klasičan spomenik, već opomena i zahtev da budu pronađeni odgovorni za nestanak i ubistva novinara.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.