Izvor: RTS, 03.Jan.2021, 16:51

Spekulacije o otpuštanju profesionalaca iz Vojske Srbije su laž

Spekulacije koje su se pojavile u javnosti da postoji ideja da se otpusti više hiljada profesionalaca iz Vojske Srbije, a povodom ideje o razmatranju uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, apsolutna su laž, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.
Nebojša Stefanović je istakao da ne samo da se ne planira otpuštanje profesionalaca u vojsci, već se planira zapošljavanje novih, kao i značajno povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plata.

"Zaposleni u Vojsci Srbije dobiće ove godine, pored povećanja od pet odsto koje dobijaju svi, i dodatnih 10 procenata, od čega će najviše dobiti vojnici sa najmanjom platom", rekao je Stefanović.
"Više puta sam rekao i ponoviću - snaga Vojske su njeni ljudi", istakao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane i dodao da će se ulagati ne samo u veće plate vojnika, već i u njihovu opremu i uslove rada.
Naveo je i da će se paralelno i dalje temeljno raditi na razmatranju ideje o uvođenju služenja redovnog vojnog roka, što ne predstavlja nikakav razlog za otpuštanje vojnika.
"Želimo jaku, snažnu, opremljenu i dobro plaćenu Vojsku, jer je samo takva vojska garant stabilnosti i bezbednosti Srbije i da ćemo se za to boriti", zaključio je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Apsolutna laž da se planira otpuštanje profesionalnih vojnika

Izvor: N1 televizija, 03.Jan.2021

Ministar odbrane Nebojša Stefanović odbacio je kao "apsolutnu laž" navode o otpuštanju više hiljada profesionalaca iz Vojske Srbije, a u vezi sa idejom o ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.