Izvor: RTS, 23.Avg.2020, 19:42

Spasen povređeni paraglajderista na Rtnju

Uspešno završena akcija spasavanja povređenog paraglajderiste koji se oko podneva srušio na planini Rtanj.
Ekipe Gorske služe spasavanja iz Boljevca i Niša posle potrage su uspeli da pronađu i prenesu teško povređenog sportistu do helikoptera Vojske Srbije.

Evakuacija je trajala više od dva sata, po nepristupačnom terenu.
Kako RTS saznaje u Gorskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << službi, čovek je u stabilnom stanju i svestan, ali sa višestrukim povredama.

Povređeni sportista je helikopterom Vojske Srbije prevezen u Klinički centar Niš.
U helikopteru Mi-17, sa dežurnim timom u kome je, pored pilota i tehničara, bilo je i medicinsko osoblje 
U akciji spasavanja učestvovao je 14 spasilaca GSS-a, na terenu i u pripravnosti u podnožju Rtnja, iz stanica Niš, Boljevac i Beograd. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OKONČANA DRAMA NA RTNJU Pronađen teško povređeni paraglajderista, evakuacija trajala DVA SATA

Izvor: Blic, 23.Avg.2020

Paraglajderista B.Ž. (48) koji je evakuisan sa Rtnja nakon pada i povređivanja, na prijemu u KC Niš bio je svestan i komunikativan. On je helikopterom sa Rtnja prebačen do vojnog aerodroma, odakle ga je civilna hitna prevezla do KC Niš.

Nastavak na Blic...

KRAJ DRAME NA RTNJU: Pronađen teško povređeni paraglajderista, helikopterom će ga prebaciti u Niš

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2020

Evakuacija je trajala više od dva sata, po nepristupačnom terenu...Ekipe Gorske služe spasavanja iz Boljevca i Niša uspele su posle potrage da pronađu i prenesu teško povređenog paraglajderistu do helikoptera Vojske Srbije...On se oko podneva srušio na planini Rtanj...Kako se saznaje u Gorskoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.