„Slovenski štit“: Rusija šalje jedinice PVO u Srbiju

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2021, 18:41

„Slovenski štit“: Rusija šalje jedinice PVO u Srbiju

O planovima za slanje ruskih PVO sistema na Balkan rekao je komandant RV i PVO i zamenik komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Jurij Grehov. "Čekamo zajedničku rusko-srpsku vežbu protivvazdušne odbrane `Slovenski štit 2021`, koja će se održati u oktobru na teritoriji Republike Srbije", rekao je on u intervjuu za "Crvenu zvezdu", prenosi "Prvi sevastopoljski". Ove godine Rusija će poslati sisteme "Pancir S" vazdušnim putem u Srbiju.  Letos je načelnik Raketnih snaga Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Sergej Babakov rekao da će tokom vežbi ruska i srpska vojska vežbati gađanje iz PVO sistema. Pre nekoliko godina Beograd je od Moskve kupio jednu bateriju od šest sistema "Pancir S1". Oni su predati srpskoj vojsci prošle godine. Tokom vežbe "Slovenski štit" 2019. godine poslat je divizion sistema S-400 i baterija sistema "Pancir S". To je bilo prvi put da su ovi savremeni PVO sistemi učestvovali na inostranoj vežbi. Takođe, Srbija je najavila spremnost da pošalje snage na Kosovo. Zvanični Beograd je saopštio da će "ako se pogrom našeg stanovništva nastavi, poslati trupe na Kosovo". Zaoštravanje situacije na Balkanu izazvano je delovanjem nepriznate republike Kosovo. Lokalne snage bezbednosti počele su 20. septembra da traže od srpskih stanovnika da koriste posebne registarske tablice za automobile.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđeno: Rusija šalje sisteme PVO u Srbiju VIDEO

Izvor: B92, 27.Sep.2021

Zajedničke rusko-srpske vojne vežbe "Slovenski štit" održaće u oktobru na teritoriji Srbije...Kako je saopštio zamenik glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Jurij Grehov u intervjuu ruskom vojnom listu "Crvena Zvezda", Moskva će poslati u Srbiju svoje komplekse PVO...On nije precizirao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.