Slobodanka Rakić Šefer: Usred zemaljske bajke

Izvor: Arte, 16.Okt.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodanka Rakić Šefer: Usred zemaljske bajke

U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u sredu 17. oktobra u 19.00 časova svečano će biti otvorena izložba „Usred zemaljske bajke” Slobodanke Rakić Šefer, na kojoj će biti prikazano tridesetak dela nastalih u ciklusu posvećenom slastima grožđa i vina, na kom autorka radi već četiri godi...

Slobodanka Rakić Šefer učestvovala je na više od šest stotina likovnih izložbi u zemlji i inostranstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << a njeni radovi nalaze se u mnogim privatnim i državnim kolekcijama. Izlagala je i u Galeriji Doma JNA 1989. godine, kada je priredila retrospektivnu izložbu iz ciklusa „belih” slika, a zatim i 2005. godine samostalnu izložbu. Nakon trinaest godina njena platna ponovo će biti prikazana u Galeriji Doma Vojske Srbije, a publika će biti u prilici da ih pogleda do 31. oktobra.

Izložbu će otvoriti književnik Vojislav Karanović.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.