Slava Četvrte brigade Kopnene vojske

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slava Četvrte brigade Kopnene vojske

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske,koji nastavljaju tradicije Prvog pešadijskog puka „Knjaza Miloša Velikog“, obeležili su danas svoju slavu Svetog Atanasija Velikog.

U pravoslavnom hramu Svete Trojice u Vranju,pripadnici Garnizona su sa tadašnjim komandantom pukovnikom Milosavom Simovićem ponovo počeli da seku slavski kolač od 31.januara 2007.godine.General-major Milosav Simović sada je komandant Kopnene vojske.

U okviru reorganizacije Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije,30.juna 2007.godine formirana je Črtvrta brigada,koja osigurava mir svim gradjanima juga Srbije bez obzira na nacionalnu pripadnost.Vojnici i starešine najelitnije srpske jedinice,na čelu sa brigadnim generalom Zoranom Luburom, 30.januara proslavili su Dan brigade

General- major Milosav Simović rekao je da je Četvrta brigada Kopnene vojske „institucija stabilnosti,bezbednosti i sigurnosti na jugu Srbije“.

- U toku prošle godine izveli smo 200 nacionalnih vežbi.Izdvaja se združeno-taktička vežba sa bojevim gadjanjem u Ravanici.Posebno ističem uspešno angažovanje pripadnika jedinica u mirovnoj misiji na Kipru.Uspećno je bilo i angažovanje na medjunarodnoj vežbi u nemačkom gradu Hoenfelsu i tokom pružanja pomoći ugroženom stanovništvu od poplava u Užicu i Tekiji.

Prošle godine i ove nedelje pomagali smo ugroženom stanvištvu u Korbevcu i Kozjem Dolu, rekao je na svečanosti komandant brigadni general Zoran Lubura.

Pod punom ratnom opremom pripadnici Četvrte brigade obezbeđuju 117 kilometara administrativne linije prema Kosovu i Metohiji.

Vojnici i starešine patroliraju,osmatraju i kontrolišu 505 kvadratnih kilometara Kopnene zone bezbednosti u opštinama Preševo,Bujanovac i Vranje.Težišni zadatak vojne jedinice je i pružanje pomoći civilnim vlastima i stanovništvu u sanaciji posledica elementarnih nepogoda i eventualnih katastrofa.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.