Šest decenija KST-a

Izvor: Politika, 15.Apr.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest decenija KST-a

„Šezdeset sekundi – jedan minut, šezdeset minuta – jedan sat, šezdeset godina – jedan klub!” U skladu sa ovom parolom današnji i nekadašnji članovi Kluba studenata tehnike (KST) proslavili su 60 godina postojanja svog omiljenog mesta i druženja u njemu. Skupili su se iz Srbije i sa raznih krajeva sveta – Kanade, Nigerije, SAD, Saudijske Arabije... da pokažu da im godine u klubu zaista znače.

– U vreme kada su muškarci služili vojsku, kada nam je omiljeni „parfem” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bio „brion”, kad su nam majke kupovale žive kokoške na pijaci, kad smo znali šta je miris zagorelog mleka, KST je doživeo svoju prvu revoluciju i nastanak diskoteke. Mi smo bili generacija koja je bila bezobrazna i drska. U prva tri meseca niko nije hteo da dođe u klub jer puštamo ploče, a naplaćujemo kao da svira orkestar. Ipak, kod nas se, onako muški, puštala i bezobrazna Gejnzburgova „Je t’aime” koja je čak i u Francuskoj bila zabranjena – rekao je Mihailo Mihailović, čuveni di-džej Mika s početka 70-ih prošlog veka.

„Ka-es-teovci” su složno i tiho otpevali studentsku himnu i pesmu „Daj nam sunca” iz mjuzikla „Kosa” – dajući do znanja da je njihov klub „studentska prestonica”, ali i mesto sa buntovnim stavom.

– Naš klub je danas, bez preterivanja, institucija. Tome su doprinele sve generacije koje su ga gradile. Budimo ponosni na njega i na njegovu bogatu istoriju – naglasio je Slaven Šekuljica, sadašnji predsednik KST-a.

Proslavu su uveličali i Bora Đorđević, vođa grupe „Riblja čorba”, muzički novinar Petar Janjatović, Aleksandar Petrović – Aca Seltik, frontmen grupe „Ortodox Celts”, članovi benda „Ateist rep”...

Posle „uštogljenog” dela proslave u svečanoj sali Građevinskog fakulteta, svi se spustili u prostorije kluba, u popularnu „Rupu”, da uz svirku benda „Kolpo groso” nastave sa evociranjem uspomena – ali i da planiraju buduće akcije.

S. Komnenić

objavljeno: 15.04.2014.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.