Sećanje na stradanje srpske dece  iz Goraždevca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na stradanje srpske dece iz Goraždevca

Sećanje na 16 godina od stradanja srpske dece na reci Bistrici u Goraždevcu obeleženo je danas minutom ćutanja u spomen-sobi "Kosmetske žrtve" u palati Beograd u prisustvu predstavnika porodica stradalih, Vlade Republike Srbije, verskih zajednica, generalštaba Vojske Srbije i ambasade Ruske federacije.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je izjavio da je ovaj zločin mrlja na obrazu međunarodne zajednice, jer se dogodio u trenutku kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na Kosovu i Metohiji postojalo međunarodno prisustvo i istakao da ovakvi zločini ne zastarevaju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je rekao da je naša dužnost i obaveza ne samo da negujemo sećanje na stradale, već i da tražimo pravdu koja se negde izgubila i koja je negde nestala. "Pucanj u decu nije samo pucanj u čoveka, to je pucanj u našu državu", istakao je Đorđević. Srbija će, prema njegovim rečima, učiniti sve da počinoci budu pronađeni.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.