Sahranjen pilot Vojske Srbije major Robert Kaloci

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen pilot Vojske Srbije major Robert Kaloci

Major Vojske Srbije Robert Kaloci (48), koji je u sredu poginuo u udesu školsko-borbenog aviona Supergaleb G-4, sahranjen je danas na Velikom katoličkom groblju u rodnom Somboru, uz vojne počasti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, pre sahrane održana je komemoracija u Narodnom pozorištu u Somboru.

Opraštajući se od kolege pilota, komandant Centra za letna ispitivanja Tehničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << opitnog centra potpukovnik Zoran Lunić rekao je da je major Kaloci bio veliki čovek. "Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi", rekao je potpukovnik Lunić.

U ime pilotske klase majora Kalocija, govorio je njegov klasić i prijatelj Vladimir Nikolić. "Prijatelju, klaso, neću ti se obraćati s onim šablonskim rečima o zemlji. Tvoj izbor i tvoja sreća su bili i ostali nebo. Neka ti je plavo nebo prijatelju", rekao je Nikolić.

Prisutnima na komemorativnom skupu prikazan je i kratki film o majoru Kalociju. Osim članova porodice, prijatelja i kolega nastradalog pilota, sahrani i komemoraciji su prisustvovali i izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i pripadnici Ministarstva odbrane i VS.

Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra.

Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.