Sahranjen general armije Dragoljub Ojdanić

Izvor: KMnovine.com, 14.Sep.2020, 15:50

Sahranjen general armije Dragoljub Ojdanić

General armije Dragoljub Ojdanić, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i ministar odbrane SR Jugoslavije, sahranjen je juče uz zvuke pesme "Marš na Drinu" i počasni plotun pripadnika Vojske Srbije, u rodnom selu Ravni, nadomak Užica.


   
General Dragoljub Ojdanić
   




Na večni počinak ispratili su ga >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ćerka Milojka, unuci Dragoljub i Milan, snaha Katarina, prijatelji, kolege i saborci.

U punoj porti crkve u Ravanjskom polju o životu generala Ojdanića, koji je preminuo 6. septembra u 79. godini, govorili su oni koji su ga poznavali, njegovi prijatelji i ćerka Milojka. Glumica Ivana Žigon recitovala je stihove "Prkosne pesme" Dobrice Erića.
Poslednju počast odali su generali Branko Krga, Božidar Delić i drugi, bivši premijer Srbije Nikola Šainović, kao brojne ličnosti iz svih sfera društvenog života.




PLOTUN I "MARŠ NA DRINU"

NA groblju u Ravanjskom polju telo generala Ojdanića dočekano je uz zvuke pesme "Na livadi gde je breza bela". Ispraćen je uz taktove "Marša na Drinu" i počasni plotun pripadnika počasne čete Vojske Srbije.

Emotivno, skrivajući suze i teret teškog bremena koje porodica Ojdanić nosi, od svog oca oprostila se njegova ćerka Milojka.

- Celog života si odlazio, a mi smo znali da ćeš se vratiti. Danas smo nemi. Svi tvoji najmiliji, mi suza više nemamo. Danas stojimo ovde, svi tvoji voljeni, prijatelji, komšije, pripadnici Vojske, poštovaoci. Tvoja predobra duša, puna razumevanja za svakoga, više nije mogla da se bori. Ostaćeš naš ponos - rekla je Ojdanićeva ćerka Milojka, podsetivši da su nakon generalovog odlaska u Hag, mnogi njegovi saradnici i prijatelji ispaštali.



PROČITAJTE JOŠ:  Poslednji heroj Otpora Novom svetskom poretkuPoslednji heroj Otpora Novom svetskom poretku U apsolutno nezakonitoj sudskoj instanci poznatoj kao Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju (MTBJ), 22. novembra će biti izrečena presuda srpskom generalu Ratku Mladiću. Reći da je sadržaj presude unapred poznat, ne znači ništa.

PROČITAJTE JOŠ:  Zakazani protesti pred ambasadom SAD-a u Podgorici Srpska lista podnela je prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore za održavanje serije javnih skupova pred ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. Protestne performanse održaćemo 14. i 24. marta, a 27. marta klasični protestni skup na platou ispred ambasade.

PROČITAJTE JOŠ:  Štrbac: Da u Hagu važi smrtna presuda, manje bi Srba ubili nego sada u zatvorima (VIDEO)General Mile Mrkšić nedavno je preminuo u zatvoru u Portugalu gde ga je poslao haški tribunal. Oćigledno je smrt nastupila nemarom ali se i druge sumnje teško mogu otkloniti. "Meni je mnogo rođaka umrlo od raka pluća i mučili su se duže vremena, meseci, godina... a ovo je nešto ubrzano.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.