Šabla 2021: Lovačka avijacija RV i PVO Vojske Srbije i ove godine u Bugarskoj na gađanju ciljeva u vazduhu

Izvor: TangoSix.rs, 04.Jun.2021, 15:45

Šabla 2021: Lovačka avijacija RV i PVO Vojske Srbije i ove godine u Bugarskoj na gađanju ciljeva u vazduhu

Kako prenosi internet stranica Ratnog vazduhoplovstva Bugarske, u bugarsku vojnu vazduhoplovnu bazu Graf Ignjatijevo danas su sletela tri lovačka aviona MiG-29 iz sastava RV i PVO Vojske Srbije radi pripreme i učešća na zajedničkim gađanjima na poligonu Šabla.
Pre MiG-ova na isti aerodrom su stigli transportni avion An-26 kao i transportni helikopter Mi-17V-5 koji su prevezli srpsko osoblje i opremu >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << radi obezbeđivanja trećeg učešća srpskih pilota lovaca na gađanjima iznad bugarskog poligona.
 
Opremu i pripadnike Vojske Srbije transportovali su helikopter Mi-17V-5 i avion An-26 / Foto: Facebook stranica RV Bugarske
Navedeno je da će bugarski i srpski piloti u periodu od 7. do 11. juna izvesti borbena gađanja i raketiranja svetlećih padobranskih meta, a avioni će poletati i sletati sa aerodroma Graf Ignjatijevo. U međuvremenu, inženjersko-tehnički sastav intenzivno vrši pripreme vazduhoplovne tehnike za dejstvo topovskim, bombarderskim i raketnim naoružanjem.
Zvanično, vežba će biti otvorena 7. juna i na njoj će učestvovati oko 1500 pripadnika PVO bugarske vojske, oružanih snaga SAD stacioniranih u Evropi i Vojske Srbije. Dan za medije kome će prisustvovati i visoke zvanice biće održan 10. juna na poligonu Šabla.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Šabla 2021: Lovačka avijacija RV i PVO Vojske Srbije i ove godine u Bugarskoj na gađanju ciljeva u vazduhu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

NAJUREN AMERIČKI VOJNI AVION: MiG-31 ga okrenuo za 180 stepeni, nova igra živaca iznad Barencovog mora

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2021

Hitra akcija ruskog vazduhoplovstva..Rusija je danas podigla borbeni avion MiG-31 kako bi udaljio američki vojni avion koji se nalazio iznad Barencovog mora, javila je novinska agencija RIA njuz, citirajući izvor iz ruske vojske...Ruska vojska je saopštila da je američki patrolni avion identifikovan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.