STRATEŠKO PARTNERSTVO: Kineska donacija za Vojsku Srbije (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRATEŠKO PARTNERSTVO: Kineska donacija za Vojsku Srbije (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji kineske donacije Vojsci Srbije, u vrednosti od oko 900.000 evra, u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu. Predsednik Republike, koji je i vrhovni komandant, primio je prvo raport i izvršio smotru jedinica, a zatim je u pratnji ministra odbrane Zorana Ðorđević i kineskog ambasadora Li Mančanga prisustvovao primopredaji.

Ministar odbrane i ambasador Kine potpisali su protokol o primopredaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << te opreme.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Donacija se sastoji od 16 gumenih čamaca sa vanbrodskim motorima, pet motornih sanki, kao i 10 prenosiih uređaja za otkrivanje eksplozivnih naprava i sredstava.

Gumeni čamci namenjeni su za prevoz ljudi, specijalnog tereta, desante malih grupa ljudi i biće raspoređeni u rečnu flotilu i specijalnu brigadu Vojske Srbije.

Printskrin: Tanjug

Predsednika je interesovalo i da li se na čamce može montirati naoružanje i kakvo na šta je načelnik generlaštaba rekao da može puško mitraljez, ali i na pitanje šefa države do kojeg kalibra rekao ne može od 12,7 već do 7,62 milimetara.

Prenosni detektori donirani Vojsci Srbije otkrivaju 10 vrsta eksploziva i 13 vrsta narkotika.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Inače, čamci, sanke i oprema za otkrivanje eksplozivnih sredstava biće korišćeni u tri misije naše vojske - za odbranu zemlje, u multinacionalnim operacijama i za pomoć civilnom stanovništvu prilikom elementarnih nepogoda.

Kina je više puta do sada pružila besplatnu vojnu pomoć sistemu odbrane Srbije.

Printskrin: Tanjug

Donirali su informatičko - birotehničku opremu u ukupnoj vrednosti od oko 1,5 miliona evra, na osnovu tri protokola potpisana ranije.

Takođe, ta zemlja je VS donirala i 20 sanitetskih motornih vozila, a nakon katastrofalnih poplava maja 2014, pružila je pomoć i opremu u vrednosti od oko 355.000 evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina donirala čamce i drugu opremu za Vjsku Srbije

Izvor: Blic, 20.Jun.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji kineske donacije Vojsci Srbije, u vrednosti od oko 900.000 evra, u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu...Predsednik Republike, koji je i vrhovni komandant, primio je prvo raport i izvršio smotru jedinica, a zatim...

Nastavak na Blic...

Mančang: Donacija izraz prijateljstva kineske armije

Izvor: Beta Video, 20.Jun.2017

PANČEVO - Govoreći o donaciji, ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang istakao da je ona izraz prijateljstva kineske armije prema srpskoj vojsci, podsećajući da kineski narod nikada neće zaboraviti učešće pripadnika Vojske Srbije na velikoj paradi u Pekingu, gde je pokazala snagu svog duha....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

U Pančevu predata kineska donacija Vojsci Srbije

Izvor: Beta, 20.Jun.2017

U Kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu obavljena je primopredaja kineske donacije Vojsci Srbije, a vrednost doniranih sredstava je oko 900.000 evra.Vojska Srbije dobila je 16 gumenih čamaca, isto toliko vanbrodskih motora, pet motornih sanki i 10 prenosivih uredjaja za otkrivanje eksplozivnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.