ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO?! Evo zašto je Vojska Srbije kupila radare GS-40 umesto GM-60 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 11:36

ŠTA SE ZAPRAVO DOGODILO?! Evo zašto je Vojska Srbije kupila radare GS-40 umesto GM-60 (VIDEO)

Zašto su za jedinice Vojske Srbije kupljeni Thalesovi radari “Ground Smarter” serije 40 umesto radara istog proizvođača “Ground Master 60”?

Naime, na vojnom prikazu “Granit 2023” su mnogi očekivali da će videti kupljene radare familije “Ground Master”, pa su čak i osvanule fotografije sa priprema jedinica Vojske Srbije i radara GS-40 koji su mnogi najavili kao kupljeni “Ground Master 60”.

Radar GS-40 će biti uvezan i sa hibridnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << PVO sistemima PASARS, jer je namenjen i trupnoj PVO, i to je još jedna uloga u Vojsci Srbije, jer može otkrivati ciljeve u pokretu u zaštiti trupa na maršu.

Opširnije pogledajte u odličnom videu!
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.