SRPSKI ŠTIT: Teroristi savladani! FOTO+VIDEO

Izvor: Mondo, 21.Nov.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI ŠTIT: Teroristi savladani! FOTO+VIDEO

Velika antiteroristička vežba, u kojoj su učestvovali pripadnici svih snaga bezbednosti i bezbednosnih službi Srbije, održana je danas ispred Palate Srbija na Novom Beogradu.

Ovo je bila najveća taktička pokazna vežba svih delova oružanih snaga, u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a Srbije, Vojske Srbije i bezbednosnih službi. U vežbi je učestvovalo oko 700 pripadnika Bataljona za protivteroristicka dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << namene "Kobre", 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije.

Тим! #Policija#Vojska#BIA успешно одрадили показну антитерористичку вежбу #Stit. #Srbijapic.twitter.com/bgRumJApTV

— Небојша Стефановић (@NesaStefanovic) November 21, 2015

Bezbednosne službe pokazale su visok stepen obučenosti u rešavanju talačkih kriza na aerodromu "Nikola Tesla" i Železnickoj stanici, kao i prilikom centralne pokazne vežbe održane u i pored Palate Srbija. Kapaciteti srpskih snaga pokazani su i na reci, gde su na jednom od splavova savladani teroristi.

---------------------------

12.25 - Vučić čestitao uspešan završetak akcije "ŠTIT". Nakon toga on je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će država ulagati u oružje i opremu i izrazio zadovoljstvo zbog uspešno održane akcije.

Izvor: RTS

12.15 - Antiteroristička akcija USPEŠNO završena.

12.00 - Sinhronizovanom akcijom sa vode i kopna, teroristi na splavu su savladani. Uhvaćena je i druga grupa napadača koji su pobegli na putnički brod, dok je nekolicina neuspešno pokušala čamcem da pobegne na suprotnu obalu.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

11.55 - U toku je nova akcija kod rečnog splava. Jedna osoba ranjena.

11.45 - U toku evakuacija talaca. Eksploziv iznet iz zgrade.

Foto: MONDO, Stefan Stojanović

11.43 - Policija upala u zgradu. Teroristi savladani!

Foto: MONDO/screenshot

11.40 - Helikopteri nadleću zgradu s taocima, planira se spuštanje užetom i upad u zgradu.

Foto: MONDO/screenshot

11.38 - Teroristi se još uvek nalaze u Palati Srbije. Uzeli su oko 30 ljudi za taoce. Policija se grupisala ispred zgrade. Očekuje se akcija.

Foto: MONDO, Stefan Stojanović

11.35 - U vežbi učestvuje više stotina pripadnika Bataljona za protivteroristička dejstva "Sokolovi", Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", 204. vazduhoplovne brigade, Garde, Rečne flotile, Žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije.

11.30 - Policija upala u voz, neutralisala otmičare i oslobodila putnike.

11.25 - Propali pregovori s otmičarima u vozu. Jedan talac likvidiran.

11.20 - Vežbu posmatra i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

11.18 - Brzom akcijom policije, putinci u avionu su oslobođeni, a otmičari uhapšeni.

11.16 - Talačka situacija na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu. U operaciji zajednički učestvuju jedinice Žandarmerije i Specijalne brigade Vojske Srbije.

Foto: MUP Srbije

11.15 - Teroristički upad u Palatu Srbija. Počinje akcija! Teroristi drže taoce.

Foto: MONDO/screenshot

11.10 - Napad na pratnju štićene osobe. Pošto napad nije uspeo, teroristi su se sklonili u Palatu "Srbija".

11.05 - Prikazana simulacija otmice putničkog aviona.

11.00 - Velika antiteroristička akcija počela. Ispred Palate Srbija okupljeno više stotina građana, među njima i državni funkcioneri. Među prisutnima i premijer Srbije Aleksandr Vučića.

Foto: MONDO, Stefan Stojanović

---------------------------

Ideja vežbe je da se pokaže snaga celokupnog sistema odbrane i mogućnosti suprotstavljanja bezbednosnim pretnjama.

Vežba je počela u 11 sati.

Vučić je sa ministrima u vladi, načelnikom Generalštaba VS Ljubišom Dikovićem, predsednikom RS Miloradom Dodikom i drugim funkcionerima, posmatrao vežbu, nakon čega je razgovarao sa predstavnicima službi bezbednosti i upoznao se sa opremom kojom raspolažu i koju su koristili tokom vežbe.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Antiteroristička akcija u Beogradu!

Izvor: Mondo, 21.Nov.2015

Najveća antiteroristička vežba svih delova oružanih snaga u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a Srbije, Vojske Srbije i bezbednosnih službi, kao i pripadnici Bataljona za protivteroristicka dejstva "Sokolovi", održana je u Beogradu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.