SRPSKA AVIJACIJA POSTAJE NEPOBEDIVA Stiglo još moćnih bespilotnih letelica CH-95 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2023, 13:12

SRPSKA AVIJACIJA POSTAJE NEPOBEDIVA Stiglo još moćnih bespilotnih letelica CH-95 (VIDEO)

Prikaz ratnog vazduhiplovstva Vojske Srbije, gde možemo videti modernizovane avione tipa Orao, bespilotne letelice Pegaz u vazduhu, kao i novu bespilotnu letelicu Ch-95.

Na vojnom prikazu "Granit 2023" učestvovalo je više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 60 vazduhoplova. Prikaz je održan povodom Dana Vojske Srbije i tom prilikom je prikazana nova besplitona letelica CH-95.

Njena istrajnost leta je do 24 časa i može da ponese više od 200 kilograma spoljnog tereta, tj. ubojitih sredstava. Maksimalna brzina koju dostiže je 280 kilometara na čas, a maksimalna težina pri poletanju CH-95 je oko 1.000 kg.

Od komandne stanice može da se udalji najviše 200 km u režimu leta sa optičkom vidljivošću sa komandnom stanicom, a ako se navodi preko satelitskog linka onda i više hiljada kilometara. Plafon leta CH-95 je oko 5.000 metara, a da poleti i sleti, potrebno joj je 800 metara poletno-sletne staze.

Može se naoružati veoma raznovrsnom paletom naoružanja, vođenih i nevođenih raketa, a među oružjem koje može da nosi su i laserski vođene rakete FT-8C koje koristi i bespilotna letelica CH-92A u Vojsci Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.