SRBIJA RASKINKAVA KURTIJEVE LAŽI O BANJSKOJ Da li se vojska sprema na nešto? Mi bi ušli na KiM i povratili suverenitet

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2023, 19:45

SRBIJA RASKINKAVA KURTIJEVE LAŽI O BANJSKOJ Da li se vojska sprema na nešto? "Mi bi ušli na KiM i povratili suverenitet"

Sprema se odgovor Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da to ministarstvo sprema vrlo stručan odgovor na tvrdnje Prištine o navodno zaplenjenom naoružanju i opremi u događajima u Banjskoj.

- Da raskrinkamo i demantujemo tvrdnje da je to nešto što je bilo u magacinima Vojske Srbije (VS), da je VS učestvovala u naoružavanju te grupe Srba na severu Kosova. To ćemo dostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dipomatskim kanalima svim našim dipolomatsko-konzularnim predstavništvima da mogu da imaju adekvatan odgovor na te Kurtijeve tvrdnje - rekao je Vučević, za B92.

On je naveo da su teški dani pred Srbijom jer ima jastrebova iz nekih država koji misle da Srbiju treba kazniti, ali veruje da predsednik države ima dobru diplomatsku aktivnost da odbrani državu od eventualnih negativnih konsekvenci.

Govoreći o diplomatskih aktivnostima tog ministarsva, on je naveo da neke sagornike najviše plaši koliko je pripadnika VS razmešteno u Kopnenoj zoni bezbednosti uz administrativnu liniju, da li se vojska sprema za nešto.

- Ja sam vrlo jasno rekao – nemamo nameru ništa skriveno da radimo, kad bi bila takva naredba mi bi ušli na Kosovo i Metohiju i povratili suverenitet. To bi VS uradila na efikasan, odgovoran i uspešan način, poštujući sve norme međunarodnog javnog i ratnog prava - rekao je Vučević.

Kako je naglasio, "ali to nije dobar scenario za nas, mi do sada nismo, Bogu hvala, morali da to radimo i nadam se da nećemo, a i tada bi to najavili KFOR-u".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.