SRBIJA MOŽE MIRNO DA SPAVA! Iskorak u vojnoj industriji: Na sajmu Partner 2023 predstavljen novi top za srpske oklopnjake (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 10:21

SRBIJA MOŽE MIRNO DA SPAVA! Iskorak u vojnoj industriji: Na sajmu "Partner 2023" predstavljen novi top za srpske oklopnjake (VIDEO)

Novine u naoružanju Vojske Srbije.

Domaća kupola sa topom 30 mm koja bi trebalo da bude osnova za opremanje budućih oklopnjaka u Vojsci Srbije.

Pored topa na kupoli se nalazi se nalazi i spregnuti mitraljez u kalibru 7.62 mm, bacač granata 30mm i dve protivoklopne rakete "Maljutka".

Rakete mogu biti starije "Maljutke" ili one novije povećanog obima (Maljutka 2T5).

O ovome možete više saznati u videu DOLE ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STRAH I TREPET! NOVI PASARS SA RADAROM RPS-42 i VOĐENIM RAKETAMA: Ponos Vojske Srbije, tuče po vazdušnim i kopnenim ciljevima! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023

Moćno oružje naših oružanih snaga..Vojska Srbije je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne tehnike "Partner 2023" prikazala modernizovanu verziju Pasars sistema. Ceo paket opreme je montiran na kamion FAP 2228 6x6 sa Mercedesovim motorom i nosivosti je osam tona...Pored standardnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.