Izvor: TangoSix.rs, 03.Jun.2021, 10:07

[SEAS 2021 premijera] Prezentacija Nenada Miloradovića o aktuelnim i budućim projektima u segmentu vazduhoplovne i PVO tehnike

Prvog dana 3. vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope (SEAS), svoje izlaganje imao je pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, glavna tema bila je tehnika RV i PVO odnosno šta je do sada urađeno kada su u pitanju nabavke i razvoj, kao i kakvi su budući planovi što se tiče opremanja i modernizacije ovog vida Vojske Srbije.
Informacije koje do sada nisu bile u javnosti a pomenute su tokom prezentacije: MiG-ovi 29 imaće mogućnost mapiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << terena kao funkciju svog radara, nastaviće se sa nabavkama helikoptera Erbas H145M do nivoa pune eskadrile. Miloradović je otkrio da je počeo razvoj turboprop verzije Laste sa turboelisnim motorom Rolls-Royce M250B17F snage 450 KS. Na SEAS-u je prvi put prikazan video zaključavanja pokretnog cilja termovizijskom kamerom na avionu Orao 2.0. Premijerno je prikazan i koncept naoružanog multikoptera Obad.
Miloradović je na početku napomenuo da je Dugoročni plan razvoja sistema odbrane (DPRSO) za period 2011-2020. u najvećoj meri ostvaren, a da je u toku finalizacija DPRS za naredni period od 10 godina i da će on biti usvojen ove godine. Naglašeno je i da je Vojska Srbija u protekle tri godine u upotrebu uvela 100 sistema naoružanja i vojne opreme domaće proizvodnje.
Pošto je tehnika RV i PVO najskuplja, najviše finansijskih sredstava uloženo je u nabavku i osavremenjavanje aviona, helikoptera, bespilotnih letelica, vazduhoplovnih ubojnih sredstava, sistema za protivvazduhoplovna dejstva, radara za vazdušno osmatranje, zemaljske opreme, kao i izgradnju infrastrukture. Po svemu sudeći tako će biti i u budućnosti.
Pogledajte integralni snimak prezentacije koja predstavlja do sada najdetaljniji pregled svih aktualnih i budućih projekata ministarstva odbrane u segmentu vazduhoplovne i PVO tehnike:

 
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post [SEAS 2021 premijera] Prezentacija Nenada Miloradovića o aktuelnim i budućim projektima u segmentu vazduhoplovne i PVO tehnike appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.