Rusi potvrdili: Radi se na naoružavanju Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi potvrdili: Radi se na naoružavanju Srbije

Rusija zahvalna Srbiji na njenom doslednom stavu i odbijanju da se pridruži sankcijama protiv Moskve

Rusija i Srbija rade na novim ugovorima za snabdevanje oružjem, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika za vojnotehničku saradnju Vladimir Kožin.

- Trenutno proučavamo zahteve srpske strane. Zasad je rano govoriti o konkretnim uzorcima vojne tehnike, ali već sada je jasno da ćemo sledeće godine nastaviti vojno-tehničku saradnju sa Srbijom - rekao je Kožin. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema njegovim rečima, Srbija ima velike planove za ponovno opremanje svoje vojske. Oni se nalaze u teškim uslovima, ali se ipak razgovara o ugovorima, istakao je Kožin.

Kožin je naveo da je , podsećajući da je 2017. godine Beograd dobio od Rusije šest lovaca MiG-29.

Pomoćnik ruskog predsednika dodao je da će plan za izvoz oružja i vojne tehnike biti ispunjen do kraja godine. Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je ranije da bi Rusija do kraja 2017. godine trebalo da izveze oružje u vrednosti od 15,3 milijarde dolara.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija i Srbija rade na novim ugovorima o snabdevanju oružjem

Izvor: Vostok.rs, 21.Dec.2017

Rusija i Srbija rade na novim ugovorima o snabdevanju oružjem, rekao je pomoćnik predsednika Putina za vojno-tehničku saradnju, Vladimir Kožin.. . "Mi sada razmatramo predloge srpske strane. Iako je sada rano govoriti o kojim konkretno obrascima vojne tehnike se radi, već sada je jasno da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.