Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruševine Generalštaba biće raščišćene do kraja 2015?

Ministar odbrane Bratislav Gašić poručio je danas da građani Srbije ne treba da brinu za svoju bezbednost jer je Vojska Srbije superiornija u odnosu na vojske drugih zemalja u regionu.

"Sa ponosom mogu da kažem da je Vojska Srbije od svih zemalja u regionu, sem Rumunije, daleko superiornija i po broju tehničkih sredstava lovačke avijacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kopnene vojske i rečne flotile, tako da građani Srbije ne treba da brinu o svojoj bezbednosti", naveo je Gašić odgovarajuići na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

Dodao je takođe da nijednog trenutka ni u Ministarstvu ni u Vojsci nije bilo razmišljanja da se čuvanje neba poveri nekoj stranoj avijaciji, a da sva ulaganja koja u ovom trenutku čini Ministarstvo imaju za cilj da pored aviona koji su već u upotrebi, do 2018. bude i više vazduhoplova u lovačkoj avijaciji.

Ministar je rekao i da se nada da će u septembru biti završen tender za rušenje bloka A starog Generalštaba, naglasivši da će se rušenje obaviti iz unutrašnjeg prostora, i da to neće smetati ozelenjavanju prostora oko zgrade koje je u toku.

Inače, kako je naveo, do kraja godine ruševine bi trebalo da budu raščišćene.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vojska Srbije superiornija u odnosu na druge u regionu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2015

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da je Vojska Srbije "superiornija" u odnosu na vojske drugih zemalja u regionu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.