Rodić: Pred Vojskom veliki zadaci

Izvor: RTS, 17.Sep.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodić: Pred Vojskom veliki zadaci

Ministar odbrane Nebojša Rodić predočio viziju svog rada tokom predstojećeg mandata i ukazao na strateške korake istakavši da nas "čekaju ozbiljni i veliki zadaci".

Učinićemo sve da Vojska Srbije i ubuduće bude respektabilan faktor za svakoga ko bi pokušao da ugrozi našu slobodu, izjavio je ministar odbrane Nebojša Rodić tokom prve zvanične posete Generalštabu Vojske Srbije, od kada je preuzeo dužnost ministra.

Rodić je najodogovornijim starešinama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske, koje je predvodio načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, predočio viziju svog rada tokom predstojećeg mandata i ukazao na strateške korake koji predstoje istakavši da nas "čekaju ozbiljni i veliki zadaci".

Napomenuo je i da će "plan razvoja oružanih snaga morati da bude koncipiran tako da budemo efikasni i realni, da u projektovanju političkog opredeljenja razvoja Vojske Srbije dobijemo i veću podršku Vlade i Skupštine Srbije".

"Učinićemo apsolutno sve da uobličimo svoju predvidivu budućnost, da ta budućnost bude tako pozicionirana i predstavljena da Vojska Srbije i ubuduće bude neotklonjiv i respektabilan faktor za svakoga ko bi pokušao da ugrozi našu slobodu, one tekovine koje se na ovom prostoru vekovima čuvaju i neguju" - rekao je on.

Rodiću je tokom posete Generalštabu predstavljen i rad Centra za simulacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane navodeći i da je Rodić na kraju posete rekao da su utisci iz Genereštaba impresivni.

Ministra je dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković koji ga je upoznao sa stanjem u Vojsci Srbije i najvažnijim aktivnostima koje se odvijaju u jedinicama i komandama, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.