Revijalna utakmica bivših reprezentativaca i pripadnika Vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revijalna utakmica bivših reprezentativaca i pripadnika Vojske

Nekadašnji reprezentativci i profesionalni košarkaši Srbije odigrali su danas revijalnu utakmicu sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u Sportskom centru Vojne akademije.

Utakmici i današnjem obilasku Sportskog centra prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pre nego što su odmerili snage na terenu među koševima, košarkaši su obišli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Pištoljsku streljanu, u kojoj se pripadnici Vojske Srbije pripremaju za takmičenja u streljaštvu, na kojima postižu zapažene rezultate, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Već poznati po preciznom šutu, tokom posete Pištoljskoj streljani, naši košarkaši imali su priliku da provere svoju preciznost i u rukovanju oružjem.

Među košarkašima koji su danas posetili Vojnu akademiju bio je i Marko Kešelj koji je nakon utakmice istakao da je proveo uzbudljiv dan na Akademiji.

"Imali smo priliku da prisustvujemo gađanju, gde su nam stručni ljudi pokazali kako se rukuje vatrenim oružjem. Ali, posle toga smo prešli u sportsku dvoranu, na "naš teren", gde smo imali tu čast da odigramo utakmicu pred kadetima Vojne akademije, gde je naš tim već malo bolje pogađao. Rezultat je bio u drugom planu, dobro smo se zabavili, i proveli smo jedan izuzetno lep dan", istakao je Kešelj dodajući da su se pripadnici Ministarstva odbrane predstavili kao dobri borci i da su pokazali ono što ih je uvek krasilo - da nikada ne odustaju.

Veoma lepe utiske sa današnjeg susreta poneo je i košarkaš Nikola Dragović, koji je zahvalio na gostoprimstvu pripadnicima Vojne akademije.

"Prvi put sam bio u streljani, i baš sam bio oduševljen što sam prisustvovao gađanjima i na simulatoru", istakao je Dragović dodajući da su se u streljani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pokazali na svom terenu, a da su tokom utakmice pokazali da su dobri i srčani sportisti.

Uz Kešelja i Dragovića, na terenu su svoje umeće danas pokazali i Nenad Krstić, Ivan Paunić, Luka Mitrović, Marko Ribić i Nemanja Protić.

Govoreći o utiscima sa današnjeg susreta u ime ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, zastavnik prve klase Nenad Pantoš izrazio je veliko zadovoljstvo u svoje i u ime svojih kolega što su nekadašnji reprezentativci i profesionalni košarkaši svojim prisustvom uveličali ovaj susret.

"Prvo smo mi u našoj sportskoj streljani pokušali da dočaramo naše umeće u veštinama sportskog streljaštva, a posle toga su reprezentativci i njihove kolege nama dočarale svoje veštine tokom utakmice. Pitanje pobednika ovog puta nije bilo u prvom planu, bila je fer i korektna borba", istakao je zastavnik Pantoš dodajući da mu je drago da je tokom utakmice vladala izuzetna atmosfera.

On je, takođe, zahvalio našim košarkašima što su izdvojili vreme i dali doprinos da se današnje sportsko druženje i održi, kao i ministru Vulinu koji je inicirao tu aktivnost i prepoznao značaj sporta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

"Želeo bih da se ovakvi revijalni skupovi i u drugim sportovima održavaju i u većem broju, i nadam se da ćemo imati sve više uspeha i da će se na ovaj način još više popularizovati sport u vojsci, a civilnim strukturama približiti Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije", poručio je zastavnik Pantoš.

Igrače obe ekipe su sa tribina borili kadeti Vojne akademije, koji su nakon utakmice imali priliku da se fotografišu i druže sa svojim omiljenim sportistima.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.