Izvor: TangoSix.rs, 16.Nov.2023, 13:05

RV i PVO Vojske Srbije dobilo prvog pilota koji je završio vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije

Kako prenosi Ministarstvo odbrane, juče je na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, održana svečanost na kojoj je prvom polazniku Vojnostručnog osposobljavanja za rezervne oficire roda avijacije koji je stekao zvanje pilota Vojske Srbije, potporučniku Milanu Šariću, svečano uručen letački znak.
Kako se navodi, potporučnik Šarić je nakon završetka šestomesečnog vojnostručnog osposobljavanja prošao preobuku za školski avion Lasta, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << čime je stekao zvanje pilota i tako postao prvi oficir Vojske Srbije koji je na ovaj način stigao do tog letačkog zvanja. Letački znak mu je uručio zamenik komandanta RV i PVO Vojske Srbije brigadni general Brane Krnjajić.
Iz ministarstva odbrane podsećaju da vojnostručno osposobljavanje rezervnih oficira roda avijacije mogu pohađati državljani Republike Srbije koji imaju završen fakultet i nisu stariji od 27 godina. Po njegovom uspešnom završetku polaznici se primaju u profesionalnu vojnu službu u činu potporučnika i započinju letačku obuku za vojnog pilota.
Tango Six je početkom aprila ove godine imao intervju sa načelnikom štaba Komande RV i PVO brigadnim generalom, pilotom Gordanom Pavlovićem, a tema je upravo bila novi način dolaženja do novog pilotskog kadra. Kako nam je tada rečeno, ovakav koncept obuke se u tom trenutku sprovodio godinu dana, kao i da prva klasa u 252. eskadrili na Batajnici završava deo letačke obuke na školskom avionu Lasta .
The post RV i PVO Vojske Srbije dobilo prvog pilota koji je završio vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.