Prvi vojni helikopter H145M stigao u Srbiju

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi vojni helikopter "H145M" stigao u Srbiju

Prvi "Erbasov" laki višenamenski helikopter "H145M" namenjen Vojsci Srbije sleteo je na beogradski vojni aerodrom Batajnica, objavio je vazduhoplovni portal "Tango siks".

Foto: MONDO ilustracija

Reč je o prvom od pet vojnih helikoptera koji će biti isporučeni Srbiji, a namenjen je Ratnom vazduhoplovstvu za borbeno traganje i spasavanje.

Ovaj helikopter, koji je juče sleteo na vojni aerodrom Batajnica, javnost je videla u novembru prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine tokom posete ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina francuskoj Fabrici "Erbasa".

Helikopter je juče ujutro poleteo iz Graca, pod privremenom nemačkom civilnom registracijom D-HADD rezervisanom za "Erbas".

Ruske "ubice tenkova" stigle u Srbiju!

Od opreme ima "flir star safir 380 HDC", "traka" far za traganje, dizalicu, fiksnu instalaciju za "fast-roup" iskakanje i VSPS sistem, makaze za sečenje naponskih i drugih kablova, navodi portal.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.