Provera pripremljenosti za vežbu BEGEJ 2019

Izvor: RTS, 05.Sep.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provera pripremljenosti za vežbu "BEGEJ 2019"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je proveri pripremljenosti za združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "BEGEJ 2019", koja će biti održana u nedelju, 8. septembra.
Tokom obilaska na privremenom poligonu "Titel", ministar odbrane se uverio u visok stepen uvežbanosti i pripremljenosti učesnika predstojeće vežbe, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na vežbi "BEGEJ 2019", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na kojoj učestvuje više od 900 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne brigade, biće izveden rečni i specijalni desant, brodska vatrena podrška, uspostavljanje mostnog mesta prelaska, kao i naleti vazduhoplova RV i PVO.
Radio-televizija Srbije prenosiće u direktnom prenosu vežbu "BEGEJ 2019", u nedelju 8. septembra 2019. godine od 10 časova, na drugom programu, a građani će vežbu moći da posmatraju i sa nasipa reke Tise u Titelu.
Današnjem obilasku prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant RV i PVO general-major Duško Žarković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela rusko-srpska vojna vežba u Lenjingradskoj oblasti

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2019

Rusko-srpske taktičke vežbe sa bojevim gađanjem počele su u Lenjingradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Na vežbama učestvuju pripadnici mehanizovanog bataljona Vojske Republike Srbije i snage Zapadnog vojnog okruga, odnosno jedinica Krasnoselske motorizovane...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.