Izvor: RTS, 07.Avg.2021, 20:17

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka u Valjevu - ko je mogao da popuni prijavu za konkurs

Na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Gradskom trgu u Valjevu zainteresovani mladići i devojke imali su priliku da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja vojnog roka. Oni koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije, mogli su da popune prijavu na konkurs i započnu proceduru.
Valjevo je prvi od pet gradova u kome Ministarstvo odbrane i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojska Srbije predstavljaju dobrovoljno služenje vojnog roka.

Pripadnici Vojske Srbije i Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane, zainteresovanim mladim ljudima delili su promotivni materijal i informisali ih o prednostima dobrovoljnog služenja vojnog roka i mogućnostima kasnijeg zaposlenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uz podsećanje da je javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno otvoren, navodi se u saopštenju.
Potpukovnik Zoran Filipović iz Uprave za obaveze odbrane kaže da se promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka s oružjem odnosi na mladiće i devojke od 19 do 30 godina.
"S promocijom smo započeli u Valjevu i očekujemo veliku zainteresovanost mladih ljudi, prevashodno zbog poboljšanja materijalnog položaja i standarda pripadnika Vojske Srbije, kao i zbog mogućnosti da kandidati koji dobrovoljno odsluže vojni rok započnu službu u Vojsci Srbije i dobiju priliku za ličnu i profesionalnu afirmaciju", ističe potpukovnik Filipović.
Bojan Stajčić iz Bele Crkve je jedan od mladih koji je zastao ispred štanda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
"Danas sam sticajem okolnosti u Valjevu i video sam da promovišu služenje vojske. Voleo bih da svi mladi, baš kao što ću i ja kad završim školu, odsluže vojni rok. Svi mladi Srbije treba tome da se odazovu", poručio je Bojan Stajčić.
Osim u Valjevu, predstavljanje vojnog poziva biće organizovano u Žitištu, a slede promocije 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.