Proizvodnja složenog oružja u Velikoj Plani

Izvor: RTS, 14.Apr.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja složenog oružja u Velikoj Plani

Fabrika složenih borbenih sistema "Morava" u Velikoj Plani do kraja godine pustiće u rad nove hale za proizvodnju artiljerijskih cevi, složenog oružja i vojne opreme.
Puštanjem u rad pogona za proizvodnju cevi obezbediće se važne komponente za proizvodnju artiljerijskih oruđa i smanjiti zavisnost od uvoza, prenosi Tanjug.

Fabriku "Morava" su obišli ministar odbrane Bratislav Gašić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković koji su imali priliku da vide deo proizvodnog programa JP "Jugoimport - SDPR" - samohodni top haubicu 155 milimetara "nora", višenamensko oklopno borbeno vozilo "lazar-2" i opremu vojnika budućnosti "VB 10".
Na sastanku sa poslovodstvom fabrike ministru odbrane i načelniku Generalštaba predstavljeni su rezultati rada i budući planovi, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
U toku je četvrta faza izgradnje kompleksa privrednog društva "Borbeni složeni sistemi" tokom koje će, do kraja godine, biti puštene nove hale sa opremom za proizvodnju artiljerijskih i drugih cevi i za montažu sa magacinom, kao i lakirnica.
Proizvodni kompleks privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Velikoj Plani je građen u četiri faze, počev od 2013. godine.
Površina svih proizvodnih kapaciteta iznosi 12.400 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije, koja obuhvata kupovinu zemljišta, izgradu proizvodnih hala sa pratećom infrastrukturom i opremom za rad, iznosi 13,6 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Velika Plana: Grade se nove hale u “Moravi”

Izvor: Šumadija Press, 15.Apr.2015, 11:42

Fabrika "Morava" u Velikoj Plani do kraja godine otvoriće nove hale za proizvodnju artiljerijskih cevi, složenog oružja i vojne opreme.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.