Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje za Banjalučku filharmoniju

BANJALUKA - Umjetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" u okviru proslave 118 godina od osnivanja dodijelio je priznanje i zahvalnicu za uspješnu saradnju iz oblasti kulture Banjalučkoj filharmoniji.

Ovo priznanje uslijedilo je nakon koncerata u Varešu na "Vaclaf" festivalu i u Subotici. Priznanja će biti uručena i Radio Beogradu iz oblasti medija, te Vojnom pravobranilaštvu Srbije iz oblasti odbrane.

"Ovo je velika čast za Banjalučku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << filharmoniju i prvo priznanje koje smo dobili za naš rad. Posebno mi je drago da dolazi od naših prijatelja iz Umetničkog ansambla Vojske Srbije 'Stanislav Binički' iz Beograda, sa kojima smo u ovoj godini sarađivali veoma blisko i na različitim poljima. Imali smo priliku da objedinimo naše orkestre i obradujemo publiku u Banjaluci sa dva koncerta, na kojima smo u združenom simfonijskom orkestru i sa dva dirigenta koji su se smenjivali u dirigovanju izvodili revijalnu i filmsku muziku na radost banjalučke publike", naveo je Ivan Otašević, direktor Banjalučke filharmonije.

On je dodao da su njihovi mladi muzičari obogatili svoja iskustva i razmijenili muzičke ideje sa svojim starijim kolegama iz Beograda.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.