Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2020, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu ispunjava uslove Pravilnika

U Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, ispunjeni su zahtevi predviđeni Pravilnikom za ovakva karantinska mesta i bolnice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
To je u nedelju, nakon detaljnog pregleda privremene bolnice pre dolaska prvih pacijenata, potvrdio zaštitnik građana Zoran Pašalić. Vojska Srbije u Hali 1 uredila je prostor za smeštaj, za obedovanje i gledanje televizije, za verske potrebe, a na raspolaganju su i knjige, časopisi i dnevna štampa. Obezbeđeni su i tuševi za tuširanje i topla voda. Pacijenti imaju dnevno tri obroka i užinu, za ručak su kuvana jela, a ishranu obezbeđuje Studentski grad.   U nadležnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je spoljna služba obezbeđenja, organizacija osnovnih životnih potreba u vezi sa smeštajem i ličnom higijenom i spoljna dezinfekcija površina na Sajmu. Medicinsko zbrinjavanje pacijenata u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu vrši Ministarstvo zdravlja.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deo privremene bolnice na Novosadskom sajmu od večeras spreman za pacijente

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2020

Hala 1 Novosadskog sajma biće od večeras spremna za prihvat pacijenta obolelih od Covid-19 lakše kliničke slike, dok će Master hala biti završena u petak, potvrdio je gradonačelnik Miloš Vučević...On je naveo da se rade završni poslovi opremanja i da će sve biti namešteno i dezinfikovano...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.