Pripadnici Vojske Srbije useliće se do kraja godine u stanove u naselju Novi Niš

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici Vojske Srbije useliće se do kraja godine u stanove u naselju Novi Niš

Posle višegodišnjeg zastoja, počela je izgradnja kompleksa Novi Niš, koji na prostoru nekadašnje kasarne "Bubanjski heroji" gradi američki investitor. Za pripadnike Vojske Srbije biće izgrađeno više od 20.000 kvadrata stambenog prostora.
Prvi pripadnici vojske mogli bi da se, do kraja ove godine, usele u nove stanove, u nekadašnjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kasarni "Bubanjski heroji". Američki investitori kažu da je prvi blok završen i da se sada bave administracijom.

"Zadovoljstvo mi je da saopštim srpskoj vladi da ćemo stanove za vojsku završiti godinu i po dana pre roka koji smo definisali aneksom ugovora. To znači do kraja ove godine. Ministarstvo odbrane će biti vrlo zadovoljno onim što dobijaju pripadnici Vojske", kaže Filip Bej, direktor firme „Klin ert kaptal Serbija".
Američka kompanija "Klin ert kapital" prostor bivše kasarne "Bubanjski heroji" kupila je još krajem 2011. godine. Tek posle aneksa ugovara, pet godina kasnije, ovde su počeli ozbiljniji radovi.
"Zajednički smo uspeli da taj projekat, koji je stajao od 2011. godine, otkočimo i da stvorimo uslove da već do kraja godine imamo ispunjenu obavezu i mnogo objekata koji će biti predati Vojsci", kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.
"Mislim da i građani koji žive u tom delu grada posle nekoliko godina nadanja, čekanja ili možda i nervoze sada mogu da budu zadovoljni jer se vidi kako se sukcesivno zgrada po zgrada završavaju", navodi Milan Ranđelović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.
Na prostoru površine 15 hektara, srušeno je više od 30 vojnih objekata. Tu će se graditi moderni sadržaji.
Investitori najavljuju da će kada bude završen ceo kompleks, on postati još jedan simbol Niša, kao što je sada centar grada. Kompleks će pored stambenih objekata, sadržati i poslovni prostor, šoping mol, hotel.
"Ovo je najveći projekat južno i severno od Beograda. Ukupno će biti 250.000 kvadratnih metara prostora. U centru će biti komercijalni sadržaji, a sa strane jeftini, srednje skupi i skupi stanovi za one koji rade u IT", kaže Filip Bej, direktor firme „Klin ert kapital Serbija".
Investitori kažu da će u zavisnosti od stanja na tržištu odlučiti da li će se u ovom kompleksu graditi i Tehnički univerzitet i bolnica, kako je prvobitno bilo planirano.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.