Premijerno prikazana Vojna akademija 5

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerno prikazana "Vojna akademija 5"

U Centru "Sava" u Beogradu održana je svečana premijera filma "Vojna akademija 5", a i ovaj nastavak popularne serije, kao i prethodni, realizovan je uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Premijeru filma pratio je sinoć i specijalni program koji su za sve posetioce priredili pripadnici Vojske Srbije na platou Centra, pa su ljubitelji serijala "Vojna akademija" mogli da vide izložena borbena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozila i "specijalce", a zvezde 5. nastavka "Vojne akademije" na crveni tepih stigle su vozilima Vojske Srbije.

Reditelj Dejan Zečević istakao je da se ekipa koja radi na tom projektu trudi da u svaki nastavak uloži još više kreativne energije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Zaista se trudimo da ne snimimo i predstavimo publici 'isto to, samo malo drugačije', tako da smo se ovog puta potrudili da donesemo nove zanimljive priče, da sudbine naših junaka ulaze u neke nove životne faze, da uvodimo nove junake i da sarađujemo s Vojskom, kao i do sada, uvek na vrhunskom profesionalnom nivou i da svaki put s novim filmom, novom sezonom, predstavimo nešto novo kada je reč o Vojsci i širokoj publici", naglasio je Zečević.

Ovoga puta, kako je rekao, bitan akcenat u seriji, ali i u filmu, bila je Specijalna brigada Vojske Srbije.

"Ona je vrlo uzbudljiva i za običnog gledaoca, tako da smo naišli na punu podršku Vojske na ovom serijalu, koristili smo helikoptersku jedinicu, batajnički aerodrom, kapacitete Vojne akademije i Specijalne brigade, na naše veliko zadovoljstvo", istakao je Zečević, dodajući da se nada da će isto tako zadovoljstvo biti i kod publike i da će svi uživati.

Poznata glumica Dragana Dabović simpatije publike u prethodnim serijalima pobrala je tumačeći ulogu Ines Šašvari, a i ovoga puta deo je glumačke postave.

"Izuzetno sam zadovoljna i pre ovog serijala nisam imala pravu svest koliko su Ministarstvo odbrane i Vojska važni za jednu zemlju i taj neki osećaj sigurnosti koji nam pružaju - to je stub svake države", istakla je mlada glumica osvrnuvši se na dosadašnju saradnju.

Otkrivajući detalje koje gledaoce očekuju u "Vojnoj akademiji 5", ona je istakla da smatra da je uzbudljiviji od prethodnih jer kao da ima tri isprepletane ljubavne priče, a od prethodnih delova je bogatiji jer ima više zapleta.

Glumac Slaven Došlo u prethodnom nastavku postao je pojačanje mladoj glumačkoj ekipi serijala, a o saradnji s Ministarstvom odbrane tokom snimanja istakao je da je sve išlo veoma glatko.

"Čini mi se da je to već dobro uigran tim, ovo je već peti nastavak i nema tu mnogo trzavica, isto kao i u Vojsci", rekao je Došlo.

Peti nastavak popularnog serijala predstaviće avanture poznatih junaka koji prolaze kroz razne profesionalne i životne izazove, spremajući se za prijem u Specijalnu brigadu Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane je i u snimanju 5. nastavka, kao i od prvih kadrova popularnog serijala, pružilo veliku podršku, a film je snimljen u produkciji kuće Nira Pro. Režiju potpisuje Dejan Zečević, scenaristi su Željko Hubač i Zorica Cvijetić, kostimograf je Lana Pavlović, scenograf Aleksandar Cvijanović, a montažer Aleksandar Popović.

Posle beogradske, slede premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu i film stiže u bioskope širom zemlje i regiona, a serija će kao i do sada biti prikazana na RTS-u.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.