Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 10:35

Premijerka uručila odlikovanja povodom Dana Vojske

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, premijerka Srbije Ana Brnabić, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića uručila je odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Ana Brnabić je zahvalila pripadnicima vojske za sve što čine, a što se posebno vidi u kriznim vremenima kao što su poplave, smetovi, oluje, ali i borba protiv virusa kakav je kovid 19.

"Veliko, veliko hvala za sve što radite >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za sve nas, posebno je to očigledno u teškim, kriznim vremenima - u vremenima smetova, poplava, oluja, u vremenima borbe protiv virusa kakav je kovid 19. U godini za nama pokazalo se još jednom koliko je važna jaka, snažna i spremna vojska koja u svakom trenutku, u svakom zadatku u najkraćem mogućem roku može da pomogne civilnim službama i građanima naše zemlje", navela je Brnabićeva.
Kako je dodala, pripadnici Vojske Srbije među prvima su dali sve od sebe da se osigura bezbednost granica, bezbednost stanovništva, a neki od njih položili su svoje živote u toj borbi.
"Pokazalo se tokom pandemije ponovo koliko je važno za jednu zemlju i za jednu vladu da može u potpunosti da se u svakom trenutku osloni na kapacitete svoje vojske", dodala je premijerka.
Istakla je da država ulaže mnogo u poboljšanje njihovog statusa.
"Naša najveća zahvalnost prema vama kao pojedincima i Vojsci Srbije jeste snažno i kontinuirano ulaganje u plate, uslove života, opremu, oružje, obuku i sve ono što je potrebno da bi vi svoj posao obavljali kako treba, a vaše porodice osetile da je vaš poziv nešto što mi kao društvo visoko vrednujemo", rekla je Brnabićeva.
Primetila je da se na vojnim vežbama jasno vidi da je vojska sve jača i spremnija, i istakla da je srećna kada vidi porodice pripadnika vojske, ali i drugih bezbednosnih službi kako se useljavaju u svoje nove stanove u Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu...
Pposebno je ukazala da je predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić apsolutno posvećen tome da pripadnici vojske budu zadovoljni i ponosni.
Naglasila je i da su preduslovi za jaku i stabilnu zemlju vladavina prava, ekonomija, brza, efikasna i transparentna administracija, zdravstvo, obrazovanje, kultura i, svakako, sistem odbrane.
Izrazila je uverenje da će odlikovanja biti još jedan podstrek da nastave s posvećenim i profesionalnim obavljanjem svojih dužnosti.
Na svečnosti u Palati Srbija su uručena 167 odlikovanja u više kategorija, a ukazom predsednika Repubike od 12. februara 2021. godine, za ispoljenu izvarednu hrabrost i delo ličnog herojstva Srebrnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" odlikovani su vojni službenici Saša Bogićević i Nenad Crnogorac.
Obraćajući se u ime nagrađenih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pukovnik Vladan Ranđelović zahvalio je na dodeljenim odlikovanjima, dodajući da će ona predstavljati podstrek svima za postizanje još boljih rezultata u izgradnji i jačanju sistema odbrane i bezbednosti Republike Srbije.
"Svim pripadnicima vojske čestitam praznik, Dan Vojske Srbije, želim im dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i da u narednom periodu postižu još bolje rezultate", naglasio je pukovnik Ranđelović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić uručila odlikovanja pripadnicima MO i Vojske Srbije

Izvor: B92, 23.Apr.2021

Ana Brnabić uručila je danas u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije...Ona je istaka da država ulaže mnogo u poboljšanje njihovog statusa...Brnabićeva je odličja na svečanosti u Palati Srbija uručila povodom obeležavanja najvišeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.