Predsednik sa vojnicima: Želim vam da radni vek provedete u miru

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik sa vojnicima: Želim vam da radni vek provedete u miru

Srbija se trudi da eliminiše bezbednosne rizike na teritoriji Balkana, rekao predsednik Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske Srbije. Predsednik poželeo pripadnicima Vojske i Ministarstva odbrane da radni vek provedu u miru.
Predsednik Nikolić je, na svečanom prijemu koji je priredio za pripadnike vojske i resornog ministarstva povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, rekao da će se država trudi da eliminiše rizike bezbednosti na teritoriji Balkana i da očekuje da srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vojska neće više imati sukobe sa drugim vojskama.
Prema Nikolićevim rečima, patriotizam, kodeks časti, moral, briga o drugima, požrtvovanje i komanda “za mnom” jesu odlike srpske vojske koje će je krasiti i u budućnosti.
“Nadam se da svoje vojničke veštine nećete morati da primenjujete u stvarnom životu, da ćete i dalje da se igrate i da na naučno zasnovanim metodama obučavate našu decu i sami da se usavršavate”, poručio je Nikolić.
Srbija, kako je podsetio, danas sarađuje sa mnogim državama i vojskama, i pripadnici Vojske Srbije mogu da se usavršavaju, obrazuju i prikupljaju znanja gde god požele, a država će se truditi da vojsci obezbedi savremene tehnologije i opremu.
Novi kvalitet vojnog angažovanja, predsednik Nikolić vidi i u učešću Vojske Srbije u mirovnim misijama širom sveta.
“Teško je vojniku poželeti da u miru poživi svoj radni vek, ali ja vam zaista želim da svoj radni vek poživite u miru, jer to je znak da će i naša deca da žive u miru.
“U želji da ovo što Vlada Srbije gradi na veoma lošim temeljima bude jedna stabilna građevina za budućnost, ja vam želim srećan dan Vojske Srbije”, rekao je Nikolić.
Predsednik Srbije je rekao da država neće zaboraviti na obavezu da u najvećoj mogućoj meri poboljša socijalni i materijalni status pripadnika vojske.
Delegaciju Vojske Srbije i Ministarstva odbrane su na prijemu kod predsednika predvodili načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i ministar odbrane Aleksandar Vučić.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana Vojske Srbije

Izvor: Studio B, 22.Apr.2013

Povodom Dana Vojske, 23.aprila, sa Savske terase na Kalemegdanu izvršena je počasna artiljerijska paljba sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa... Predsednik Tomislav Nikolić je na prijemu priređenom za pripadnike vojske i resornog ministarstva, poručio da će se država truditi da eliminiše...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.