Poslovno-stambeni objekti na lokaciji Bubanjski Heroji

Izvor: NisCafe.com, 24.Okt.2011, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovno-stambeni objekti na lokaciji ''Bubanjski Heroji''

Gradsko veće odlučilo je da raspoše oglas za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini na lokaciji ''Bubanjski heroji. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je stavljanje u funkciju 15 hektara zemljišta u kasarni Bubanjski heroji jedna od najvećih investicija u Nišu u poslednjih 20 godina. On je kazao da će Niš na toj lokaciji dobiti poslovno-stambeni objekat, a 21% ukupne stambene površine pripašće Vojsci, što će biti više od 200 stanova za njene >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << pripadnike.

Model saradnje Vojske Srbije i Grada Niša reprezentativni je primer saradnje Ministarstva odbrane i lokalnih samouprava, rekao je gradonačelnik Niša i dodao da će posle završene procedure razmene nepokretnosti konačno u punoj meri biti stavljeno u funkciju zemljište u kasarni ''Bubanjski heroji'' površine 15 ha. Grad Niš još jednom će potvrditi svoj primer dobre prakse u saradnji sa Vladom Srbije realizacijom novih projekata konverzije vojne imovine u civilne svrhe, rekao je Simonović i najavio dogovor o preuzimanju Doma Vojske čiji bi prostor bio u potpunosti iskorišćen za opremanje kongresnog centra.

Inače, procedura razmene nepokretnosti konačno je završena posle osam godina potpisivanjem ugovora između Grada Niša i Ministarstva odbrane. Grad Niš prvi je grad u Srbiji koji je okončao proces razmene nepokretnosti sa Vojskom Srbije.

Nastavak na NisCafe.com...






Povezane vesti

Niš : Poslovno-stambeni objekat na lokaciji Bubanjski heroji

Izvor: YU-Build.rs, 24.Okt.2011

Gradsko veće odlučilo je da raspoše oglas za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini na lokaciji ''Bubanjski heroji. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je stavljanje u funkciju 15 hektara zemljišta u kasarni Bubanjski heroji jedna od najvećih investicija...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.