Posle porodične tragedije i 100 dana u bolnici mali Ponjiger u novom domu

Izvor: Blic, 28.Feb.2012, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle porodične tragedije i 100 dana u bolnici mali Ponjiger u novom domu

Tri meseca otkako je u naručju roditelja pao sa šestog sprata vojnog samačkog hotela u Batutovoj u Beogradu i bio na ivici života i smrti, trogodišnji M. P. je juče konačno napustio bolnicu i sa svojim najbližim rođacima, odnedavno starateljima, otišao kući. M. P. s novom porodicom

Iz Dečje klinike u Tiršovoj mališan je išetao malim i nesigurnim koracima, držeći za ruke svog brata od tetke Miroslava Melega, podoficira Vojske Srbije, kao i njegovog šestogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sina Luku, od danas novog cimera.

Osim što će sa dve godine starijim rođakom vreme najčešće provoditi u igri, mališan će uvek moći da računa i na njegovu pomoć. Kako objašnjava Miroslav, Luka je već spreman da preuzme ulogu starijeg brata.

- Ozbiljno sam razgovarao s Lukom i pripremio ga na sve što ga čeka. Svestan je da je velika odgovornost brinuti o M. P. Juče ujutro, kada smo došli po njega u Tiršovu, Luka mu je obukao čarapice i cipele - govori Miroslav s neskrivenim oduševljenjem što najzad svog malenog rođaka odvodi kući.

Poslednja dva dana M. P., koji je medicinskom osoblju odavno prirastao za srce svojim radoznalim duhom i veselom naravi, pre nekoliko dana je počeo da se oprašta od svojih drugara.

- Poslednjih dana vikao je od sreće kako u ponedeljak odlazi kući. U ponedeljak se zbog toga malo i unervozio jer nije mogao da dočeka da po njega dođu. Svima će nam nedostajati, već smo se navikli na njega - kažu u Tiršovoj.

Osim Miroslava, njegove supruge Gabrijele i sina Luke, sa M. P. je bolnicu napustila i poslednja kesa igračaka. Velika poput odraslog čoveka, ona je privremeno smeštaj našla u prtljažniku automobila, pošto će njen sadržaj ubrzo naći svoje mesto u M. P. i Lukinoj sobi, okrečenoj i preuređenoj prošle nedelje.

Jedina briga koja je juče morila Miroslava i njegovu suprugu bila je reakcija mališana kada shvati da se ne vraća u vojni samački hotel, gde je živeo pre tragedije.

- Plašili smo se kako će reagovati, ali na sreću, sve je prošlo u najboljem redu. Oduševio se kada je video svoju novu sobu i krevet na kojem će spavati. Iskreno, nisam očekivao da će tako lepo sve primiti.

Kada smo stigli, ubrzo je kod nas došao i Lukin drugar iz komšiluka, pa su se sva trojica lepo igrali. Luka je presrećan što M. od sada živi s nama. Ovde je sada kao obdanište - prepričava Miroslav, dodajući da je njegov šestogodišnji sin mnogo pomogao da se dečak prilagodi novoj situaciji.

Trogodišnji dečak ipak neće prestati da posećuje bolnicu, pošto lekari nastavljaju da prate njegovo zdravstveno stanje. Nakon brojnih preloma ruku i nogu i nekoliko operacija, mališan je pre nekoliko nedelja skinuo gips i ponovo počeo da hoda.

Posle objavljivanja priče o tragediji porodice Ponjiger, veliki broj građana i firmi uplatio je novac i poslao mnogo igračaka i slatkiša povređenom dečaku. Od novca koji je kao dobrotvorni prilog uplaćivan na račun Centra za socijalni rad u Beogradu, deo je odvojen za uređenje sobe trogodišnjeg M. i njegovog rođaka Luke, dok se ostatak čuva za buduće školovanje.

- Veoma sam zahvalan svima koji su nas se setili u ovim teškim trenucima. Oni su odvajali od svojih usta kako bi pomogli M. P. Nikada neću zaboraviti ni osoblje bolnice, koje je divno i zbog kojeg on ponovo hoda - rekao je Miroslav.

Povezane vesti: Mališan će moći da hoda već iduće nedelje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MALI HEROJ MILAN PONJIGER PONOVO HODA!

Izvor: Kurir, 28.Feb.2012

BEOGRAD - Dečak heroj opet hoda! - Idem kući, dosao je Luka da me vodi kući! - vrisnuo je iz sveg glasa troipogodišnji Milan Ponjiger kad je na vratima svoje bolesničke sobe ugledao poznata lica rođaka Miroslava i njegovog šestogodišnjeg sina Luke...BEOGRAD - Dečak heroj opet hoda!..- Idem kući,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.