Poslanici završili raspravu o mirovnim misijama

Izvor: Studio B, 12.Jun.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici završili raspravu o mirovnim misijama

Skupština Srbije završila je razmatranje godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2014. godini i Predloga odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u ovoj godini.

Predlozi predvidjaju angžovanje 300 pripadnika Vojske i drugih snaga odbrane na 284 pozicije u 13 mirovnih misija UN i tri misije Evropske unije.

Ministar odbrane Bratislav Gašić, obrazlažući predloge, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izjavio je da je učešće pripadnika Vojske Srbije i drugih snaga u multinacionalnim operacijama značajno za ugled i spoljnu politiku Srbije, očuvanje medjunarodnog mira i približavanje Srbije EU.

U raspravi, poslanici vladajućih i opozicionih stranaka u Skupštini Srbije saglasili su se u oceni da učešće srpskih snaga u multinacionalnim mirovnim misijama doprinosi ugledu Srbije i jača njenu spoljnopolitičku poziciju i najavili podršku tim predlozima u danu za glasanje.

Skupština je počela raspravu o amandmanima na Predlogu Zakona o zaštiti potrošača.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.