Poseta oružanih snaga SAD-a srpskom RV i PVO: Ekspertski razgovori u oblasti vazduhoplovne medicine

Izvor: TangoSix.rs, 11.Maj.2023, 09:09

Poseta oružanih snaga SAD-a srpskom RV i PVO: Ekspertski razgovori u oblasti vazduhoplovne medicine

Delegacija Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država boravila je u zvaničnoj poseti Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Vojske Srbije radi razmene iskustava u oblasti vazduhoplovne medicine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
– Eksperti Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD su tokom posete razgovarali o ključnim oblastima vazduhoplovne medicine od značaja za bezbednost letenja >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i razmatrali mogućnosti za nastavak saradnje stručnih medicinskih službi u vazduhoplovnim snagama dveju zemalja.
Razmenjena su profesionalna iskustva u sprovođenju selekcije kandidata za pilote vojne avijacije, primeni najnovijih saznanja u oblasti vazduhoplovne psihologije i sprovođenju trenažnih programa na specifičnoj vazduhoplovnomedicinskoj opremi za fiziološku trenažu i obuku pilota.
Poseta Vojnomedicinskom institutu / Foto: Ministarstvo odbrane Ekspertski razgovori su deo šire saradnje vazduhoplovstava Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD, koja za cilj ima razmenu iskustava, unapređenje bezbednosti letenja i jačanje ukupnih sposobnosti za izvođenje vazduhoplovnih operacija. – navodi se u saopštenju.
Kako je Tango Six ranije izveštavao, vojna saradnja SAD-a i Srbije dobila je nov zamah. Poslednji ekspertski razgovori sa američkim ratnim vazduhoplovstvom u oblasti bezbednosti letenja u vazduhoplovnim operacijama bili su u Beogradu prošlog septembra.
 
The post Poseta oružanih snaga SAD-a srpskom RV i PVO: Ekspertski razgovori u oblasti vazduhoplovne medicine appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.