Poruka načelnika Generalštaba pripadnicima Vojske Srbije

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2020, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka načelnika Generalštaba pripadnicima Vojske Srbije

Od proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije radi sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19, pripadnici Vojske Srbije angažovani su na mnogobrojnim zadacima pružanja pomoći civilnim vlastima. Osim stvaranja uslova za zbrinjavanje građana Republike Srbije, pripadnici Vojske Srbije imaju obavezu da štite svoje i zdravlje svojih porodica ali i da izvršavaju redovne zadatke u svojim jedinicama.
  Mnogo je nepoznanica o ovoj virusnoj infekciji, ali ono što znamo je da predstavlja veliku opasnost i da potencijalno može ugroziti bezbednost našeg naroda i države.   Pripadnici Vojske Srbije, kao stub bezbednosti društva, u obavezi su da odgovore na ovaj izazov, bez obzira na veliki rizik. Vojska Srbije ima snagu i kapacitet, ima najbolju organizaciju, odvažne i hrabre ljude koji sebe nikada nisu štedeli zarad višeg cilja. U tom smislu, psihička spremnost naših pripadnika za realizaciju dodeljenih zadataka je od presudne važnosti.   Naš je narod navikao da u vreme najvećih kriza oslonac traži u svojoj vojsci. Mnoge oči biće uprte u vojnika, a njegov stav uliće narodu snagu da istraje u ovoj borbi.   Velika odgovornost i obaveza u ovakvoj situaciji naročito je izražena kod komandnog kadra, posebno komandira osnovnih jedinica. Ovo je vreme kada su disciplinovanost u ponašanju i sposobnost da se istrpe teškoće od presudnog značaja u prevladavanju ove pošasti. Ne plašite se gubitaka, njih će biti, ali našim angažovanjem možemo učiniti da ne budu uzaludni.    Pripadnici Vojske Srbije ne smeju biti izvor širenja straha i panike, već svojim ličnim primerom, stručnošću i sposobnošću vođenja dodeljenog ljudstva, moraju u svakom trenutku demonstrirati samopouzdanje, stabilnost i odlučnost.   Tu snagu delite sa svojim kolegama, svojim porodicama, svojim prijateljima, komšijama. Budite oličenje stava da ne postoji teškoća koja se ne može prevladati i prihvatiti. Budite kao vaši preci, učinite sve za svoju zemlju i generacije koje dolaze.   Samo hrabri, disciplinovani i požrtvovani možemo sačuvati našu Srbiju za našu decu.   Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!   NAČELNIK GENERALŠTABA VOJSKE SRBIJE general Milan Mojsilović
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.