Pomoć Vojske Srbije građanima Ivanjice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2022, 18:20

Pomoć Vojske Srbije građanima Ivanjice

U okviru projekta civilno-vojne saradnje, radi pružanja pomoći lokalnoj samoupravi u stvaranju uslova za sigurno snabdevanje električnom energijom, pripadnici Vojske Srbije su prethodne dve nedelje bili angažovani na raščišćavanju trase elektromreže u opštini Ivanjica.

Inžinjerijska radna grupa Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske je, u atarima sela Međurečje i Sveštica i naselju Sađavac, uklonila rastinje i stabla na više deonica, u ukupnoj dužini od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 20 kilometara. Prethodnih godina je upravo zbog tog rastinja tokom vremenskih nepogoda dolazilo do prekida u snabdevanju električnom enegrijom stanovništva ivanjičkog kraja.

Aktivnost je realizovana kao projekat civilno-vojne saradnje kroz inžinjerijsku obuku, kojim je, osim stvaranja uslova za pouzdan prenos električne energije, unapređena i obučenost inžinjerijskih jedinica za realizaciju opštih zadataka u podršci snagama u izvođenju operacija.

Kao i mnogo puta do sada, pripadnici Vojske Srbije su naišli na odličan prijem kod meštana, koji, uz zahvalnost Vojsci Srbije, ističu da i ovakve aktivnosti pokazuju da se građani Srbije uvek mogu osloniti na svoju vojsku.

Vojska Srbije je u okviru treće misije više puta pomagala stanovništvu ovog kraja — angažovanjem na rekonstrukciji putne i vodovodne infrastrukture, raščišćavanju snežnih nanosa i vodosnabdevanju. Realizacijom projekata civilno-vojne saradnje i pružanjem pomoći lokalnom stanovništvu, ne samo u ovom, nego i u drugim delovima Republike Srbije, potvrđuje se spremnost i sposobnost Vojske Srbije da pritekne u pomoć građanima kada je njima to najpotrebnije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.