Položeni venci na spomenik palim borcima protiv fašizma

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2016, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položeni venci na spomenik palim borcima protiv fašizma

Predstavnici Vojske Srbije, rezervnih vojnih starešina, delegacija SUBNOR-a i gradske vlasti položila je cveće na spomen-obeležje na Novom groblju i na spomenik palim borcima na Čeneju povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić rekao je da "moramo da budemo impresionirani šta su sve ljudi spremni da učine da bi vladala pravda".

"Ti borci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su bili spremni da daju ono najvrednije što imaju, a to je život protiv fašizma u borbi za pravdu. To je zavet za nas da budemo hrabri kao naši preci, ali i da učimo našu decu da slave život, kao i da brane slobodu", poručio je predsednik Skupštine Grada.

Predsednik Gradske organizacije SUBNOR-a Milan Vukilić izrazio je zahvalnost borcima koji su dali živote za slobodu.

"Ujedno, želimo da iskažemo zahvalnost svima onima koji su dali živote u svim oslobodilačkim ratovima. Slava im i hvala", kazao je Vukilić.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.